Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Boekentips #3

By Posted on 8 No tags 0

Dit jaar zijn er al weer heel wat maandjes voorbij gegaan. De tijd gaat zo verschrikkelijk snel! Dit jaar is het mijn doel om 25 boeken te lezen. Ik houd ontzettend van lezen. Maar toch lukt het nog niet altijd om er echt de tijd voor te nemen, al lukt het nu wel beter dan in het vorige jaar. Hier een lijst boekentips waarvan ik vind dat deze de moeite waard zijn om te lezen.

Zondagochtend breekt aan – Nicci French

Het boek begint met een lijk onder de vloer in Frieda’s huis. Klinkt al best spannend toch? Ik ben echt fan van Nicci French en ja, ook deze is echt de moeite waard. Dit is deel zeven. Hierna nog een deel en dan is deze serie klaar, helaas. Al ben ik wel heel benieuwd naar een nieuwe serie/boek van dit schrijverskoppel.

Mijn niet zo perfecte leven – Sophie Kinsella

Cat werkt op een reclamebureau maar wordt ontslagen door haar verschrikkelijke baas Demeter. Noodgedwongen gaat Cat terug naar het platteland waar zij vandaan komt en waar haar vader een biocamping is begonnen. Cat helpt mee en krijgt als eerste gast; haar oude baas Demeter.
Ik hou echt van de boeken van Sophie Kinsella. Ook dit is weer een vrolijk boek die je soms aan het lachen maakt. Luchtig en lekker weg te lezen.

Ik zie je op het strand – Jill Mansell

Clemency ontmoet in het vliegtuig een leuke man, Sam. Ze hebben een klik maar helaas verdwijnt hij weer uit haar leven als het vliegtuig eenmaal is geland. Drie jaar later komen ze elkaar tegen. Maar, Sam heeft een relatie met haar stiefzus Belle. Ook dit is weer een luchtig en lekker weg te lezen boek. Niet te veel nadenken, maar gewoon in het verhaal duiken en wegzwijmelen. De humor is ook aanwezig.

De man die tweehonderd keer ontsnapte – Horace Greasly

Horace is twintig jaar als hij in dienst gaat in het Engelse leger maar wordt in mei 1940 krijgsgevangen gemaakt. Hij belandt in een werkkamp in Polen. Horace ontmoet de zeventienjarige Rosa en krijgt een relatie met haar. Om haar te kunnen zien ontsnapt Horace tweehonderd keer uit het kamp, ’s nachts, om dan ’s ochtends weer terug te keren.
Dit is een zo’n heftig boek. Het is eigenlijk bizar dat het verhaal niet heel bekend is, want het is waargebeurd. Zo lees je maar weer eens hoe heftig het er in een kamp aan toe is gegaan en ook de dodenmars daarna. Vreselijk. Wel vind ik de seksscènes in het boek wat onnodig. Die gaan soms redelijk ver en dat hoeft voor mij niet zo nodig. Zeker niet in zo’n serieus boek. Maar misschien hebben ze het er expres ingelaten om het boek wat luchtiger te maken.. (?)

De Skinner methode – Bronja Hoffschlag

Deel twee, de skinner methode, is het vervolg op De dode kamer, welke ik erg goed vond. Deel twee gaat verder. Mischa zit nog steeds gevangen in Amerika, Lennart zoekt hem op. Wat is er gebeurd? Waarom zit hij nu echt gevangen? En wie is Skinner? Ook dit boek vond ik erg goed. Het is een flinke pil maar door de vele alinea’s kan je ‘m makkelijker wegleggen en dus ook weer makkelijker oppakken. Er komt nog een deel drie aan en wacht daar met smart op. Ik ben erg benieuwd hoe het verder gaat.

De negen dagen van Rabbit Hayes – Anna McPartlin

Het verhaal gaat over Rabbit, een vrouw van vierenveertig met borstkanker en uitzaaiingen. Hoewel ze weet dat ze niet meer lang te leven heeft, probeert ze er toch iets van te maken samen met haar kleurrijke familie. Verwacht geen heel depressief boek, want dat is het echt niet. Het is eigenlijk best een vrolijk boek maar vooral erg mooi. Dit boek is een van de mooiste die ik ooit heb gelezen en kan het echt iedereen aanraden. De flashbacks naar vroeger maken het boek trouwens erg interessant en houdt het zelfs een klein beetje spannend. Echt lezen!

Nazomer – Esther Verhoef

Modeontwerpster Vivian D staat op het hoogtepunt van haar carrière. Haar bedrijf doet het goed. Vlak voordat ze op een groot evenement in Parijs de rode loper betreedt, krijgt ze schokkend nieuws. Het dwingt haar na te denken over haar turbulente levenspad en een ingrijpende gebeurtenis die ze al tientallen jaren verdringt… Vraag me niet waarom, maar ik dacht dat dit boek een thriller was. Waarschijnlijk doordat ik veelal thrillers heb gelezen van Esther Verhoef en afgezien van dit boek maar één roman. Afijn, het is dus een roman. Ik vind het geen heel spectaculair boek, maar toch de moeite van het noemen waard. Het las fijn, makkelijk en toch wilde ik doorlezen.

Deze blogpost bevat affiliatelinks. Het kost je niets, maar als je op zo’n link klikt en je bestelt het boek, dan ontvang ik een kleine commissie.

Kende je deze boeken? Zo ja, wat vond je ervan? Zo nee, welke zou je willen lezen?

8 Responses
 • Sheila
  december 16, 2017

  Ik houd ook van de boeken van Sophie Kinsella. Al is de Shopaholic serie favoriet. Ik lees ze graag tussendoor. Even wat luchtigs tussen de wat meer zwaardere pillen in, zeg maar.
  Sheila onlangs geplaatst…Als samen kerst vieren niet vanzelfsprekend isMy Profile

  • Michelle
   december 16, 2017

   Shopaholic is ook fantastisch. Heerlijk voor even tussendoor inderdaad!

 • Roelina
  december 15, 2017

  Ik kende geen van deze boeken. Moet ook bekennen dat ik te weinig tijd heb om te lezen momenteel. Zitten interessante titels tussen.

  • Michelle
   december 15, 2017

   Tijd is altijd lastig. Ik heb ook veel minder tijd dan voorheen. Maar ik probeer elke dag even te lezen, het is zo ontspannend! Ik ben benieuwd welke je zou lezen van het lijstje en wat je ervan vindt 🙂

 • nicole orriens
  december 15, 2017

  Mijn niet zo perfecte leven vond ik op bepaalde stukken zelfs best diepzinnig. Het is chicklit maar Sophia Kinsella schrijft zinnige dingen over het klatergoud van social media.

  • Michelle
   december 15, 2017

   Ja, daar heb je wel gelijk in. Iets met een foto maken van iemand anders zijn koffie (wat ik me nog kan herinneren).

 • Shirley
  december 14, 2017

  Van dit lijstje heb ik alleen Mijn niet zo perfecte leven gelezen. Dat boek vond ik lekker weglezen. De rest nog niet gelezen, ga eens checken of sommige misschien in Kobo Plus staan, waar ik nu een abonnement heb 🙂
  Shirley onlangs geplaatst…Hoe plant een control freak een reis?My Profile

  • Michelle
   december 15, 2017

   Dat zou leuk zijn! Ben benieuwd welke je dan gaat lezen en wat je ervan vindt 🙂

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge