Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Gelezen in april

By Posted on 4 0

Ik HOU van lezen. Het is mijn nummer 1 hobby. Schrijven vind ik ook heerlijk, maar lezen is nóg ontspannender. Met twee jonge kindjes is het soms lastig, maar lezen lukt me nog elke dag. Soms kan ik net even dat momentje pakken als Owen tv kijkt en Kaj slaapt. Ook lees ik geregeld tijdens het voeden en sowieso voor het slapen.

Dit keer niet per se boekentips, maar gewoon wat ik deze maand heb gelezen en of het was is.

Eindspel (de Noordzeemoorden, deel 4) van Isa Maron

Deze las ik als eerste uit in de maand april. Zoals je ziet is dit het vierde deel. In elk deel staat er een moord centraal welke moet worden opgelost door een tweetal rechercheurs. En dan heb je nog Kyra; een jong meisje dat geïnteresseerd is in het rechercheurwerk. Daarbij is haar zus al jaren vermist. Zal zij haar zus nog vinden? Wat een geweldige serie! Het klinkt misschien niet ontzettend boeiend als je leest waar het over gaat, maar het zit ontzettend knap in elkaar. Absoluut een aanrader als je houdt van spanning.

Vier sterren.

De jongen op het houten kistje van Leon Leyson

Dit is het waargebeurde verhaal van Leon. Een kleine jongen die in de tweede Wereldoorlog opgroeit in een getto, concentratiekampen en komt te werken in de fabriek van Schindler, wat zijn redding is. Pittig boek wel. Ik blijf dit soort ‘verhalen’ heftig vinden. Ongelooflijk wat deze jongen heeft moeten doorstaan.

Vier sterren.

De dag van de doden (Frieda Klein, deel 8) van Nicci French

Het laatste deel van de Frieda Klein serie. Ik wacht altijd met smart op het volgende deel maar helaas is het dan nu klaar. Of eigenlijk ook weer niet. Na acht delen is het ook wel weer goed en ik ben ontzettend benieuwd naar wat hun nieuwe project wordt. Ik ben groot fan van hun boeken. En gewoon weer een boek die ‘los’ te lezen is zou ook wel weer fijn zijn.

Vier sterren.

Voor mij (deel 3) van Jojo Moyes

Het verhaal gaat verder met Lou. Als je deel 1 en 2 nog niet hebt gelezen; meteen doen! Heerlijke boeken. En zeker nu deel 3 zich afspeelt in New York. Blijft toch leuk.

Vier sterren.

Maand van de vier sterren

Alles vier sterren dus. Een of twee sterren zal ik nooit geven, want die boeken lees ik niet uit. Drie sterren is een goed boek, een aanrader, maar niet geweldig en vijf sterren is een GEWELDIG, fantastisch, waanzinnig spannend of mooi boek. Geef ik dus ook niet heel erg snel. Zo beoordeel ik mijn gelezen boeken.

Nu en straks

Momenteel lees ik Zondagskind van Judith Visser. Nu al een pareltje. En sowieso wil ik komende maand het boek over Gordon lezen (zoveel over gehoord, dus toch wel nieuwsgierig) en Ik ben Eleanor Oliphant van Gail Honeyman.

Wat lees jij op dit moment? Of heb je nog een vijfsterren boek welke je adviseert?

4 Responses
 • Irene
  mei 2, 2018

  Ik denk dat ik het eerste deel van die Noordzeemoorden gelezen heb maar kan me niet echt meer herinneren wat ik er van vond. Haha :p Heb nog geen enkel van deze boeken gelezen maar naar die Nicci French reeks over Frieda Klein ben ik wel benieuwd 🙂
  Irene onlangs geplaatst…Deze week #11My Profile

  • Michelle
   mei 4, 2018

   Het heeft in elk geval geen heel geweldig goede indruk op je gemaakt 😉 En zeker lezen, goede serie!

 • Sheila
  mei 1, 2018

  Ik heb net Wild uit gelezen. Een inspirerend boek. Ik ben wel benieuwd naar de film, maar wilde eerst het boek uit lezen. Geweldig dat een vrouw zonder kennis en een amateuristische voorbereiding toch zo’n tocht heeft volbracht. Momenteel lees ik 400 brieven van mijn moeder. De schrijver was gastspreker op het werk en mijn vriend ging er heen. Dat was ook erg inspirerend zei hij. Dus daarom dat ik nu zijn boek lees.
  Sheila onlangs geplaatst…Is mijn gezin nu compleet?My Profile

  • Michelle
   mei 4, 2018

   Klinkt wel interessant. Ik lees altijd eerst het boek en wil dan pas de film zien. Anders krijg je de filmvoorstelling wanneer je het boek leest. Ik maak liever zelf een voorstelling.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge