Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Gelezen in mei

By Posted on 8 No tags 0

Dit was een goede leesmaand. Een heel goede zelfs! Vraag me niet hoe, maar ik heb acht boeken gelezen! En dat terwijl ik deze maand ook weer ben begonnen met werken na mijn zwangerschapsverlof. Bijzonder wel hè? Mijn Goodreads leeschallenge zal ik wel halen, aangezien ik vijfentwintig boeken wil lezen dit jaar en er nog maar drie hoef te lezen.

Zondagskind van Judith Visser

Dit verhaal is geschreven vanuit de beleving van een meisje met Asperger in de jaren tachtig en negentig. Hoe groeit dit meisje op? Hoe beleeft zij alles? Hoe en wat denkt zij? Ik vond dit een prachtig mooi en interessant boek. Nu heb ik sowieso interesse in dit onderwerp, dus het was leerzaam om te lezen hoe een meisje omgaat met Asperger, terwijl zij niet weet dat zij dit heeft. Bijzonder boek!

Vier en een halve ster.

Ik ben Eleanor Oliphant van Gail Honeyman

Eenzaamheid. Dat is in een woord de rode draad in dit boek. Eleanor leeft een eenvoudig en gestructureerd leven. Dit verandert wanneer zij samen met een collega een man helpt die is gevallen. Beetje bij beetje kom je meer te weten over haar verleden en waarom ze is zoals ze is. Het is een verrassend verhaal. Eerlijk, ik moest er even inkomen, begreep de lyrische recensies niet, maar ik ben blij dat ik toch verder ben gaan lezen. Prachtig boek!

Vier en een halve ster.

54 minuten van Marieke Nijkamp

Wanneer na een toespraak van de directeur de deuren van de aula niet opengaan op een school, zitten de leerlingen als ratten in de val. Een indringer heeft hen opgesloten en heeft een geweer bij zich. Het is een heel simpel boek om te lezen. Het is een dun boek, ik had ‘m zo uit. Desalniettemin was het best een aardig verhaal. Het is dan ook wel iets van deze tijd, iets wat je vaker hoort tegenwoordig. Heftig en helaas soms echt de realiteit.

Drie en een halve ster.

Ginevra van Simone van der Vlugt

Een historisch roman over Ginevra die leeft in de veertiende eeuw. Ze is verliefd op Antonia, maar haar familie heeft ruzie met zijn familie. Ginevra moet trouwen met een – door haar vader gekozen – andere man. Later breekt ook nog de pest uit. Overwint liefde alles? Ik ben heel geïnteresseerd in geschiedenis. Op de basisschool was dat dan ook mijn lievelingsvak. En ondanks dat lees ik eigenlijk te weinig van dit soort boeken. Prachtig verhaal. Maar, wel heel kort. Van mij had het boek best wat dikker mogen zijn. Desondanks mooi boek.

Vier sterren.

Gordon van Marcel Langedijk

Een boek over, jawel, Gordon. Omdat ik veel over dit boek heb gehoord en er veel over te doen was, was ik toch wel nieuwsgierig geworden. Ik vond het een makkelijk boek om te lezen. Fijn voor even tussendoor.

Drie en een halve ster.

Boek voor mijn dochters van Rowan Coleman

Een vrouw van veertig met twee dochters (20 en 3 jaar oud) heeft de diagnose Alzheimer gekregen. In deze roman lees je hoe de hoofdpersoon dit ervaart, wat er door haar hoofd gaat. Ook leer je haar oudste dochter kennen. Hoe beleeft zij dit. Ik vond dit echt een prachtig boek. Een van de mooiste boeken die ik heb gelezen.

Vier en een halve ster.

De tatoeëerder van Auschwitz van Heather Morris

Een waargebeurd verhaal over geliefden nummer 32407 en 34902 die moesten overleven in Auschwitz. Het is een ongelooflijk verhaal. Ik heb al best wat boeken gelezen die zich afspeelden in de tweede Wereldoorlog, maar het blijft onwerkelijk en verschrikkelijk. Wat mij betreft had de uitwerking iets uitgebreider gemogen. Het verhaal gaat heel snel, maar dat neemt niet weg dat dit boek een aanrader is, hoe vreselijk het verhaal ook is.

Drie en een halve ster.

Drie wensen van Liane Moriarty

Het boek gaat over de drielingzussen Cat, Lyn en Gemma; hun levens, balans, geschiedenis.. Tijdens een etentje worden er bepaalde onthullingen gedaan. Komt dit nog goed? Leuk boek! Het is grappig geschreven, soms een beetje ontroerend.

Vier sterren.

Nu en straks

Op dit moment lees ik Wees onzichtbaar van Murat Isik. Heel interessant boek over een jongen van Turkse komaf die leeft in de jaren tachtig/negentig in de Bijlmer. Verder heb ik nog geen idee van boeken welke ik wil lezen in juni. Mijn ‘te lezen’ lijst is enorm. Ik wacht maar even af waar ik zin in heb na mijn huidige boek.

In welk boek ben jij bezig?

8 Responses
 • Roelina
  juni 14, 2018

  Ik ben niet zo’n lezer althans, als ik tijd heb lees ik in een avond zowat een boek uit. Maar ik gun me er de tijd nooit voor. Ik heb ooit hersenschimmen gelezen, dat ook over alzheimer gaat. Maakte zoveel indruk dat ik ook wel nieuwsgierig ben naar Boek voor mijn dochters. Het is zo’n ongrijpbare ziekte.

  • Michelle
   juni 16, 2018

   Zonde! Dus het grijpt je soms wel aan als je eenmaal leest. Ik ga Hersenschimmen op mijn leeslijst zetten.

 • Johanne
  juni 11, 2018

  Ik vond Ik ben Eleanor Oliphant ook een heel fijn boek. Had een beetje hetzelfde als jij, maar was aardig snel over die drempel heen. Zondagskind en De tattoeerder van Auschwitz lijken me ook heel interessant.
  Johanne onlangs geplaatst…Goedaardige huidkanker & hoe jij dat kunt voorkomen (zo goed als…)My Profile

  • Michelle
   juni 16, 2018

   Ik ben heel benieuwd wat je van de boeken vindt als je ze hebt gelezen. Zijn allebei prachtige boeken!

 • Sheila
  juni 8, 2018

  Boek voor mijn dochters lijkt me erg mooi en indrukwekkend. Ik zet hem op mijn lees lijstje!
  Sheila onlangs geplaatst…Tag: De volwassenheid 1.0 – Hoe dan?My Profile

  • Michelle
   juni 8, 2018

   Zeker doen. Ik ben heel benieuwd wat je van het boek vindt 🙂

 • Shirley
  juni 3, 2018

  Er staan wat leuke boeken op je lijstje. Ik zit helemaal niet in de leesflow de laatste tijd. Deze maand heb ik 1 boek gelezen: Ik ben Eleanor Oliphant. Dat was inderdaad een mooi boek. Volgens mij komt onze boekensmaak wel deels overeen, daarom ben ik ook wel benieuwd naar een aantal andere boeken op je lijstje.
  Shirley onlangs geplaatst…Werken, eten, slapen #8My Profile

  • Michelle
   juni 5, 2018

   Dan ben ik benieuwd naar welke je gaat lezen en wat je ervan vindt 🙂 De leesflow is hier ook wat verdwenen trouwens. Acht boeken ga ik deze maand niet halen denk ik.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge