Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Netflixtips #1

Tegenwoordig kijk ik nauwelijks nog gewoon tv. Het enige wat ik momenteel elke week volg is ‘helemaal het einde’ op RTL4. Ik vind het ontzettend interessant om te zien hoe de drie gezinnen hun leven omgooien en in Chili gaan wonen waar zij allen iets voor henzelf willen opstarten. De één gaat dat net even wat beter en sneller af dan de andere. Ik vind het fantastische televisie. Verder kijk ik alleen nog maar Netflix.

Better call Saul

De serie gaat over Jimmy, een advocaat nog voor de periode van Walter (Breaking Bad). Hier klimt de beginnende advocaat op tot een steeds succesvollere advocaat. Dit gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot.

Ik trap af met Better call Saul. Na Breaking Bad (ook een fantastische serie!!) was ik wat sceptisch. Een spinoff vind ik niet altijd even succesvol. Mijn broertje was wel enthousiast over de serie en nadat Richard en ik een andere serie hadden afgekeken hebben we dan toch maar besloten om Better call Saul een kans te geven. Mijn verwachtingen waren dus niet heel hoog, maar al bij aflevering één was ik om. Het heeft hetzelfde sfeertje als Breaking Bad wat heel knap gedaan is. De serie bezit humor (het stukje dat de advocaat gaat onderhandelen over het lot van de twee skaters is echt hilarisch!), spanning en drama. Inmiddels zijn wij beland bij aflevering acht. Ik denk dat wij de serie snel helemaal hebben gezien.

Outlander

Claire, die leeft in de jaren ’40, komt terecht in de Schotse Hooglanden tweehonderd jaar eerder en wordt verliefd.

Eerder schreef ik over de boeken van deze serie (Deel 1 en Deel 2) en hier was ik al enthousiast over. Op Netflix staan inmiddels twee seizoenen online. Het eerste seizoen heb ik gezien en echt, wat een prachtige serie! Door deze serie staan de Schotse Hooglanden heel hoog op mijn lijstje om ooit eens te bezoeken. Want wat is de omgeving prachtig. Maar de serie zelf en het verhaal is ook erg interessant en mooi. Meestal vind ik een verfilming minder dan het boek, maar in dit geval heb ik daar geen last van gehad. Alles klopt en het is knap gedaan.

Rita

Over een vrouw die lesgeeft op een privéschool. De serie speelt zich af in Denemarken.

De beschrijving klinkt saai maar is allesbehalve dat. Oke, het is geen hele spannende serie, maar leuk is het des te meer. Rita is een bijzondere personage. Hard en zeer onafhankelijk maar wordt aanbeden door haar leerlingen. De ouders zijn wat minder blij met haar. In Nederland is er ook een Nederlandse variant gemaakt en uitgezonden. Tessa heette de serie. Leuk, maar het origineel vond ik beter.

Narcos

Over de Colombiaanse drugssmokkelaar Pablo Escobar.

Heftige serie! Het is ongelooflijk als je beseft dat het meeste echt is gebeurd (er is gedramatiseerd in de serie). Gruwelijk waren vooral de acties van Los Pepes, bizar. Voor de rest is het interessant om te zien hoe Escobar en ook zijn gezin leefden en hoe meedogenloos Pablo was. De serie bevat vooral drama en spanning. Ook deze serie heb ik samen met Richard in no time gezien.

Gilmore Girls

De onafhankelijke Lorelai voedt haar dochter Rory alleen op in het kneuterige Stars Hollow. 

Jeugdsentiment! Deze serie keek ik vroeger toen ik op de middelbare school zat. Ik vond het geweldig toen Gilmore Girls op Netflix verscheen en nog geweldiger toen Netflix besloot om er een nieuw seizoen aan vast te plakken. Na eerst de oude seizoenen gezien te hebben gekeken heb ik het nieuwe seizoen er meteen achteraan geplakt. Eerlijk, ik vond het een beetje tegenvallen. Het had niet hetzelfde ‘sfeertje’ als de oude afleveringen maar vooralsnog heb ik alle seizoenen gekeken en kijk ik tóch uit naar een nieuwe seizoen. Want het laatste seizoen sluit af met een open einde.

Welke series ken je van dit lijstje en vind je ook aanraders? Of welke zou je willen zien naar aanleiding van dit lijstje? 

16 Responses
 • Daenelia
  augustus 7, 2017

  (Leuke blog!) Eerlijk gezegd heb ik de eerste aflevering van Outlander niet uit kunnen kijken. Ik had ook wel hoge verwachtingen, omdat ik verder alles van Ron Moore leuk vind. En hoewel ik de boekenserie drie keer niks vond, dacht ik dat hij er wel iets aantrekkelijks voor me van zou maken. Maar het is gewoon niet mijn ding. Gelukkig heb ik Star Trek DS9 nog, en Battlestar Galactica.
  Op Netflix kijken we Archer, Rick and Morty en Voltron. Ik probeer mijn gozer nog zo ver te krijgen dat hij tijd maakt om de serie The Americans met me te kijken. Maar helaas, hij heeft er geen tijd voor, dus ik zal het alleen moet afkijken. Die serie heeft een mooie combinatie van intriges en soap-achtige drama. Echt lekker tv werk.

  • Michelle
   augustus 8, 2017

   Dank je wel ☺️ En zo heeft ieder zijn ding. Moet eerlijk bekennen dat ik Outlander nu een klein beetje beu ben en iets anders kijk. Maar dat komt misschien ook omdat ik het boek pas heb gelezen en het verhaal al ken. Star Trek is dan weer echt mijn ding niet haha. De andere series ken ik niet. The Americans staan in mijn lijst om ooit te zien. Gisteren ben ik begonnen met Bloodline. Geloof dat dat wel een heel spannende serie kan worden!

 • Sheila
  juli 28, 2017

  Haha… eigenlijk geen één. Ik kijk op Netflix o.a. Sherlock, Elementary, The Good Wife (dat is al een oudere serie) en kan niet wachten op Stranger Things!!
  Sheila onlangs geplaatst…Mijn bevallingsverlof bucketlistMy Profile

  • Michelle
   juli 29, 2017

   En dat kijk ik dan weer niet. Er is ook zo ongelooflijk veel keus.. 😉

 • Kreanimo
  juli 27, 2017

  Outlander vond ik ook geweldig.
  Heb je gran hotel al gezien? Ook de moeite…

  • Michelle
   juli 27, 2017

   Nee, niet gezien. Maar lijkt mij wel heel goed. Staat (naast nog zoveel series) in mijn lijst 😉

 • Roelina
  juli 26, 2017

  Narcos is goed! Wij kijken momenteel ook fargo en american gods… maar moet je van houden 🙂
  Roelina onlangs geplaatst…Gehoorbescherming voor kinderen, hoe belangrijk is dat?My Profile

  • Michelle
   juli 26, 2017

   Fargo lijkt mij ook erg goed! Mijn vriend heeft m al gekeken en was ook erg enthousiast. American Gods ken ik niet, geen idee of dat iets voor mij zou zijn.

 • Nesrin
  juli 25, 2017

  Gilmore Girls wil ik nog altijd een keer kijken, ik weet niet of het een serie is die bij mij past maar hoor er zoveel positieve verhalen over.
  Nesrin onlangs geplaatst…Keeping up with Nesrin #80 haar ontkleuren, afscheid & 4daagse in NijmegenMy Profile

  • Michelle
   juli 26, 2017

   Het is zo’n lekker kneuterige serie, moet je er maar net van houden 😉

 • Cynthia
  juli 24, 2017

  Narcos lijkt me interessant, ik houd van drama. Verder ben ik ook dan van The Gilmore Girls. Nog altijd!
  Cynthia onlangs geplaatst…Wat zit er in mijn Make-up tasje?My Profile

  • Michelle
   juli 25, 2017

   Haha, heerlijke serie hè! Ik ben benieuwd wat je van Narcos vindt als je deze gaat kijken 🙂

   • Cynthia
    juli 26, 2017

    Ik ga eens kijken of ziggo deze serie aanbied..🤔

    • Michelle
     juli 26, 2017

     Het is een Netflix-Original.. Ik vrees dus dat het er niet op zal staan.

 • Maaike
  juli 22, 2017

  Oh leuk zo’n lijst! Ik ben nog wat zoekende wat betreft netflix. Wij houden allebei wel van house of cards. En ik heb zelf Orange Is the new black helemaal gekeken en heb nog niks nieuws. Ben met girlboss begonnen maar ik ergerde mij aan het hoofdpersonage. New girl vind ik leuk voor af en toe tussen door. Dat keek ik voorheen ook op net 5.
  Dus lang verhaal, maar bedankt voor de tips!!
  Maaike onlangs geplaatst…KleuterslaapfeestMy Profile

  • Michelle
   juli 22, 2017

   Ja, oranje is the new black is ook erg leuk! Ben nog bezig met het laatste seizoen, ben niet zo’n snelle kijker 😉 En new Girl kijk ik ook wel eens zo tussendoor, ook bezig met het laatste seizoen, zo’n heerlijke serie 🙂 House of Cards wil ik nog zien, Girlboss ook overigens, ben benieuwd of ik het personage ook irritant gaan vinden..

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge