Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Wat ik voor altijd wil onthouden, lieve baby

Je bent nog niet geboren, maar nu al zijn er momenten die ik voor altijd wil onthouden. Je naam vertel ik nog niet, maar jij, papa en ik weten het he? Regelmatig praat ik even tegen je en noem ik je ook bij je naam. Het zou mooi zijn als je al wat dingen herkent als je er eenmaal bent, zoals je naam die nu al bij je past.

Tijdens onze vakantie in Denemarken had ik een voorgevoel; volgens mij ben ik zwanger. Mijn energie was soms heel ver te zoeken. Een keer was zelfs mijn haar borstelen te veel gevraagd. Zo moe zijn kon toch niet wijzen op een naderende menstruatie? Mijn hoop werd met de dag groter en groter. Eenmaal onderweg naar huis ging ik om de haverklap naar de wc in tankstations om te checken of ik al menstrueerde. En het gebeurde niet. Eenmaal thuis, was het eerste wat ik deed naar de wc gaan en voerde ik dé test uit. Geen twijfel, ik was hartstikke zwanger.

De schopjes in mijn buik of het gedraai. Vooral ’s avonds, wanneer ik rustig op de bank zit of in bed lig, ben je op je drukst. Mijn hele buik beweegt, wat best een apart zicht geeft. Soms gaat het er zo heftig aan toe, dat ik er gewoon een beetje misselijk van ben. Maar dat is altijd maar even. Wanneer ik mijn handen op mijn buik leg, antwoord jij door de draaien of te schoppen. Eigenlijk doe je dit alleen bij mij. Wanneer anderen dit proberen, verstop jij je en houd je je stil. wat ga ik de levendigheid in mijn buik ontzettend missen straks.

De omslag bij mij dat ik me nu zo ontzettend verheug op een kleine babyzoon. Soms voel ik me schuldig dat ik toch wat van slag was nadat we hoorden dat opnieuw een jongen zouden krijgen. Vooral het feit dat ik nooit een dochter zou krijgen stak. Inmiddels snap ik heel die commotie van mezelf niet. Je bent gezond, alles verloopt volgens het boekje, wat wil je nog meer? Niets. Ik kan niet wachten, lieve baby.

 

 

 

 

4 Responses
 • Roelina
  december 19, 2017

  Prachtig.. geniet. Want ondanks dat ik zwanger zijn vreselijk vond, zijn de dingen die je hier noemt wel heel speciaal.

  • Michelle
   december 20, 2017

   Dat zijn ze zeker. Elke zwangerschap is anders. Ik heb het geluk dat ik twee vrij makkelijke zwangerschappen heb (gehad).

 • Saskia
  december 19, 2017

  Mooi!<3
  Saskia onlangs geplaatst…Waar ik vorige week blij van werdMy Profile

  • Michelle
   december 20, 2017

   Dankjewel! ☺️

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge