Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Wat ik voor altijd wil onthouden, lieve Owen #4

By Posted on 10 0

Wij hebben even een slaapdramafase gehad. Je klom uit bed, met slaapzak en al. Wij besloten om de spijlen van je bed eruit te halen, zodat je in elk geval niet meer hoefde te klimmen en op de grond viel. Sindsdien wil je niet meer in je bed slapen maar loop je continu je bed uit omdat je naar ons toe wil. Van alles hebben wij geprobeerd, maar in je eigen bed slapen, ho maar, dat deed je alleen als wij er bij waren. Na een week of vier waren wij het best wel zat. Op een dinsdagavond besloten wij om elke vijf minuten naar je toe te komen en je dan rustig terug in bed te leggen. Twee uur zijn wij bezig geweest, maar je bent uiteindelijk in slaap gevallen. Zonder ons. Woensdagavond zijn wij nog geen halfuur bezig geweest en toen sliep je al. Donderdagavond heb je geen kik gegeven zodra ik je op bed had gelegd. Je bleef liggen en ging slapen. Sindsdien slaap je weer als vanouds. Gisteravond was echt te lief. Je beker viel uit bed, je liep je bed uit, pakte je beker en ging weer terug in bed liggen. Wát een verschil met nog geen week geleden!

Dat als wij frietjes eten jij alleen snacks eet. Mayonaise vind je ook erg lekker. Je doopt een frietje in de mayonaise waarna jij alleen de mayonaise eraf eet. Het frietje doop je daarna opnieuw in de mayonaise om deze daarna weer af te likken.

Toen papa een keer met jou de trap afliep zei hij tegen jou dat jij papa goed moest vasthouden. Je klemde je armpjes stevig om zijn nek. Later zei mama dit ook tegen jou, en zo sloeg jij ook jouw armpjes om mama’s nek. Zo fijn!

Die heerlijke gezonde spekbenen! Zeker nu met het mooie weer mogen ze weer gezien worden in de korte broeken. Of soms gewoon lekker alleen met je romper aan als het heel warm is.

Als wij je in bad doen en papa of ik gaan op de rand van het bad zitten, klim jij op de rand om op bij ons op schoot te klimmen en houd jij ons stevig vast in een omhelzing. Je bent nat van het water en zit onder het sop, maar dat maakt ons niet uit. Die kroelmomentjes zijn zo genieten.

Het is ‘hoppetee’ als ik je een schone luier heb aangedaan. ‘Hoppetee’ als je van een bankje springt. ‘Hoppetee’ als ik je in de fietsstoel zet. Het maakt niet uit hoe vaak je het zegt, want het blijft grappig.

Laatst haalde ik je op bij oma. Jij zag niet dat zij mijn binnenliet, jij was in de tuin aan het spelen. Ik ging naast de deur staan, zodat jij mij niet kon zien. Ik riep jou en jij zei ‘mamaaaaa’. Ik vind dat zo bijzonder en lief.

Als ik je wakker maak is een van de eerste dingen die je zegt: ‘Heeeeeee’!

Elke keer voor je slaapje zing ik ‘in de maneschijn’. Het hele dansje doe je mee. Alleen de vogel en de vis sla jij altijd over, want dan ben jij al bij de duizendpoot die zijn schoenen poetst.

 

Deel 1Deel 2Deel 3

10 Responses
 • Kreanimo
  juli 19, 2017

  Mooi om te onthouden dit… geniet ervan.

  • Michelle
   juli 19, 2017

   Ja hè! ☺️ En genieten doen we zeker!

 • Zef
  juli 14, 2017

  Ontroerend 🙂

  • Michelle
   juli 14, 2017

   Dank je 🙂

 • Cynthia
  juli 12, 2017

  Wat is dat mooi he? Je eigen vlees en bloed.. Je houdt er zo van! Koester deze periode in jullie leven.
  Cynthia onlangs geplaatst…Druilerige woensdagMy Profile

  • Michelle
   juli 12, 2017

   Dat doen we zeker! Ze groeien zo snel!

 • Maaike
  juli 12, 2017

  Wat mooi die kleine dingen. Zo waardevol. Wat slim om ze zo voor altijd te bewaren.
  Maaike onlangs geplaatst…5 x ideeën voor macrofotografieMy Profile

  • Michelle
   juli 12, 2017

   Ja, heel mooi! Ben ook erg blij dat ik het allemaal opschrijf 🙂

 • roelina
  juli 11, 2017

  Mooi he, die kleine dingen. Goed dat je ze opschrijft, want ik herken de ‘angst’ om ze te vergeten.
  roelina onlangs geplaatst…Working Tuesday: twee schepen, één kapiteinMy Profile

  • Michelle
   juli 12, 2017

   Ja, iets om te koesteren 🙂

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge