Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

29. Nog vijf maanden

Nog een paar maanden en dan ben ik geen twintiger meer. Zie ik daar tegenop? Nee. Eigenlijk niet. Als ik kijk naar wat ik heb bereikt voor mijn dertigste mag ik niet klagen. Ik kan eigenlijk maar een ding bedenken dat ik nog wil bereiken voor ik dertig ben. Dus geen lijstje met dingen die ik wil bereiken voor ik dertig ben, maar een opsomming van dingen die ik heb bereikt of waar ik vooral heel gelukkig mee ben.

Huisje, boompje, beestje

Vlak voor mijn dertigste ben ik twaalf jaar samen met mijn lief Richard. Twaalf jaar! Ongelooflijk. Lang. Maar toch ook weer niet. Het klinkt lang, maar zo voelt het niet. Nog steeds voelt het zo goed om samen met Richard te zijn. Met de relatie zit het wel goed.

En inmiddels hebben we twee kindjes. Twee geweldig lieve jongens. Het was niet zozeer een streven om voor mijn dertigste twee kinderen te hebben, maar ik wilde wel ‘jong’ kinderen. Voor mijn dertigste twee kinderen mogen krijgen is voor mij jong genoeg en ben er dan ook ontzettend blij mee. Vroeger ‘hoopte’ ik op een jongen en een meisje. En dat was ook mijn ideaalplaatje voor de toekomst; een jongen en een meisje. Dat ideaalplaatje is niet gelukt in de zin dat ik geen dochter heb. MAAR zo zie ik het eigenlijk niet eens meer. Hoewel ik het even moeilijk had ben ik nu zo gelukkig met mijn twee jongens. Ik kan me niets meer voorstellen van dat gevoel wat ik eerder had.

En om het huisje, boompje, beestje compleet te maken wonen we ook nog eens in een fijn huis. Afgelopen november zijn wij verhuisd naar een iets groter huis met een slaapkamer erbij voor ons tweede zoontje Kaj en hebben wij ook een grotere tuin dan wat we eerst hadden.

Gezond

En dan zijn we alle vier ook nog eens gezond. Het blijkt maar hoe belangrijk gezondheid is, dat het ineens om kan slaan en dat dat een enorme impact kan hebben op je leven. Het is iets wat je niet van tevoren kunt bedenken natuurlijk, maar ik hoop dat we niet alleen tot mijn dertigste gezond mogen blijven, maar daarna ook.

Werk

Voor mijn dertigste is het nog net gelukt; een vast contract! Mijn eerste vast contract is een feit. Ik weet dat het niet alles zegt, maar toch ben ik er trots op én blij mee.

Persoonlijk

In de loop der jaren ben relaxter geworden. Waar ik eerder gestrest raakte als ik niet toekwam aan het huishouden, nu ben ik daar zoveel relaxter in. Dan komt het morgen wel. Of overmorgen. Ik kan nu veel meer genieten en dingen loslaten.

lijf

Tja. Mijn lijf. Eerlijk, dat is een dingetje wat ik nog veranderd wil zien. Na mijn tweede zwangerschap is er tien kilo te veel blijven zitten. Momenteel is dat nog zeven kilo. Wanneer ik dertig word, wil ik die zeven kilo er gewoon af hebben. Dan zit ik op mijn oude gewicht en daar voel ik me toch wat lekkerder bij dan nu. Voorlopig is dit het enige wat ik kan bedenken wat ik echt bereikt wil hebben voor mijn dertigste.

Nog een kleine vijf maanden

En dan word ik dertig. Nee, ik zit er niet mee. Het is een getal. Ik zal me niet ineens oud voelen. Dertig klinkt alleen ontzettend volwassen en zo voel ik mij nog niet. Wat best gek is, want ik leid een behoorlijk volwassen leven..

Toch vind ik het leuk om nog even te benadrukken dat ik voorlopig negenentwintig ben. Ik vind dat toch wel iets leuker klinken dan dertig 😉

Hoe vond jij het om dertig te worden? En als je nog geen dertig bent, zie je er dan tegenop of kijk je ernaar uit?

16 Responses
 • Sheila
  april 28, 2018

  Mooi hoe je terug kijkt op je jaren pre 30. Het klinkt alsof je gewoon klaar bent om 30 te worden. Dat had ik tenminste wel. Er gebeurt zoveel van 20 naar 30. Ik bedoel, dat is dé periode in je leven dat je bezig bent met volwassen worden. En op een gegeven moment was ik er ook klaar mee. Ik vond de 20 niet meer bij mij passen. Ik was echt klaar voor de 30 en vond dat een mooie leeftijd die veel meer bij mij hoorde. Het scheelt dat ik natuurlijk veel jonger wordt geschat, dus qua uiterlijk hoor ik nog steeds (voor veel mensen) bij 20+. Wat maf is, want ik word volgende week 40.
  Sheila onlangs geplaatst…Dag baby, hallo dreumesMy Profile

  • Michelle
   mei 4, 2018

   Nou, helemaal waar! Al vind ik juist de twintiger jaren meer bij mij passen dan in de dertig jaar. Kwestie van wennen waarschijnlijk. Grappig dat je nog steeds 20+ wordt geschat. Je oogt ook heel jong, dus snap het wel. Maar altijd leuk om te horen lijkt mij 🙂 (bijna) veertig had ik je absoluut niet gegeven!

 • Florentine
  april 25, 2018

  Spannend! Erg leuk om te lezen. Keep us up to date 🙂
  Florentine onlangs geplaatst…Alexander McQueen ✾ Oversized SneakersMy Profile

  • Michelle
   april 27, 2018

   Dankjewel Florentine!

 • Roelina
  april 22, 2018

  Ik wou dat ik ook weer dertig kon worden ;). Voor mij voelde 30 worden destijds alsof ik écht volwassen moest gaan worden. Ik had dan ook nog geen kinderen.
  Roelina onlangs geplaatst…Peuters… made with love #13My Profile

  • Michelle
   april 27, 2018

   Ja, zo voelt het wel ergens hoewel ik dis al behoorlijk volwassen leef haha!

 • Evelyne
  april 22, 2018

  Mooi artikel! En proficiat met je vast contract!!
  Evelyne onlangs geplaatst…Review: De Babyboom beurs 2018My Profile

  • Michelle
   april 22, 2018

   Dubbel dankjewel! 🙂

 • Saskia
  april 20, 2018

  Mooi om te lezen! Ik maakte pas geleden ook een artikel, aangezien ik toen net 30 werd. Ik ben er erg blij mee<3

  • Michelle
   april 21, 2018

   En die heb ik gelezen. Vind dat altijd wel leuk, dat soort schrijfsels 🙂

 • Mevrouw Marloes
  april 20, 2018

  Bij mij duurt het nog iets minder dan 9 jaar, voordat ik 30 word, hahah! Ik wil eerst volop genieten van mijn jaren dat ik twintig ben. Mijn vriend en ik gaan over (hopelijk) twee maanden samenwonen (het hangt er vanaf of het huis dan af is). We wonen nu al praktisch samen, want hij is elke dag bij mij (als hij niet werkt of ik geen college heb). Het liefst wil ik voor mijn dertigste ook een kind of twee. Ik denk dat veel mensen het ideaalbeeld hebben van een zoon en een dochter, maar ik denk, wat jij zegt, dat het helemaal niks uitmaakt als je je kinderen hebt.

  Heel mooi dat jullie alle vier gezond zijn! Dat dat nog maar lang zo mag zijn 🙂

  Liefs!
  Mevrouw Marloes onlangs geplaatst…Graffitiworkshop / Schilderworkshop | Wine Art GalleryMy Profile

  • Michelle
   april 21, 2018

   Och, bij jou duurt het zeker nog wel even! Heerlijk haha. Leuk dat jullie gaan samenwonen. Proeftijd hebben jullie dan al wel gehad inmiddels 😉

 • Shirley
  april 20, 2018

  Ik ben nu 28 en weet nog niet wat ik van de 30 ga vinden eigenlijk. Niet iedereen mag de 30 halen, dus ik ben blij dát ik ouder word. We zullen zien hoe het me over 1,5 jaar afgaat. Het is wel mooi om te merken dat je met het ouder worden vanzelf ook wat zekerder wordt. Gefeliciteerd met je vaste contract nog!
  Shirley onlangs geplaatst…Lente in QuebecMy Profile

  • Michelle
   april 21, 2018

   Zo is het ook. Je mag blij zijn als je überhaupt oud(er) mag worden. Dankjewel!

 • Cynthia
  april 20, 2018

  Dertig, wat is nu dertig?? Xxx

  • Michelle
   april 21, 2018

   Haha 🙂

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge