Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Cai, Kai, Kay of Kaj?

By Posted on 6 No tags 0

Nog voor ik überhaupt zwanger was wisten we al dat als we nog eens jongen mochten krijgen, hij de naamCai/Kay/Kai/Kaj zou krijgen. We reden terug naar huis en haalden een frietjes bij de grote gele M. Als grap min of meer zocht ik naar jongens- en meisjesnamen op mijn mobiel, uit verveling. Omdat Owen een Welshe naam is, leek het mij leuk dat ons tweede kind ook een Welshe naam zou krijgen. En dus ging ik op zoek naar een Welshe naam.

Cai

Al heel snel kwam ik Cai tegen op de lijst met namen. En direct vond ik dit een hele leuke naam. Richard ook. Maar, ik vond de schrijfwijze minder. Het deed me een beetje denken aan een afkorting. De naam stond eigenlijk al vast vanaf toen, maar de schrijfwijze vonden we minder.

Kay

Deze schrijfwijze viel af, omdat (en misschien draaf ik daarin wat door) wanneer je een letter vervang door een andere letter – k wordt g – er dus gay komt te staan. Dit leek mij nogal sneu voor Kaj als vriendjes (of pesters) hem hiermee zouden plagen/pesten later.

Kai

En toen was er nog enigszins twijfel tussen Kai en Kaj. Kai is een Hawaïaanse jongensnaam. Ik heb niets met Hawaï, ben er nog nooit geweest.

Kaj

Kaj is een Deense jongensnaam. Hoe toepasselijk, omdat ik in Denemarken, toen wij daar op vakantie waren, het gevoel had dat ik zwanger was. Bij thuiskomst bleek ik inderdaad zwanger. Het was dan nog wel heel pril, maar ik heb zwanger rondgelopen in Denemarken! Twijfelen was niet meer nodig; Kaj is het daarom geworden.

Hoe zijn jullie op de naam van je kind(eren) gekomen? Of als je geen kinderen hebt: wat is de achtergrond van jouw naam?

6 Responses
 • Sheila
  april 20, 2018

  Wat een leuk artikel. Ik vind het altijd super leuk om te lezen hoe ouders op de namen van hun kinderen zijn gekomen. Deze keuze lijk inderdaad perfect te passen bij jullie. En het gaat ook mooi met Owen samen. Niet onbelangrijk. Leuke post!
  Sheila onlangs geplaatst…TTP: tussen historie en vliegtuigenMy Profile

  • Michelle
   april 21, 2018

   Dankjewel! Ik ben daar ook altijd heel benieuwd naar. Waarom kies je die naam uit duizenden en duizenden namen? 🙂

 • Irene
  april 17, 2018

  Zo leuk om te lezen! Vind het een mooie naam en fijn om te weten hoe jullie er toe gekomen zijn 🙂 Mijn ouders kwamen niet echt overeen over mijn naam (mijn mama wou iets als Kaat of Clara en mijn papa Martha denk ik) maar toen loste mijn papa een kruiswoordraadsel op en hij moest de Griekse godin van de vrede invullen: Irene. Et voila 🙂
  Irene onlangs geplaatst…Deze week #9My Profile

  • Michelle
   april 20, 2018

   Dankjewel 🙂 Wat leuk zeg! Je naamt heeft ook nog eens een mooie betekenis!

 • Maaike
  april 17, 2018

  Wat leuk om te lezen! Op een gegeven moment weet je het gewoon he! Wij hebben twee keer een jongensnaam en meisjesnaam moeten verzinnen omdat we niet wisten wat het zou worden. Toch klopte de namen meteen toen ik de kinderen na de bevallingen op mijn borst kreeg.
  Maaike onlangs geplaatst…De eerste week in Australië: Sydney en the Blue Mountains | Nooit gepubliceerde reisverhalen #2My Profile

  • Michelle
   april 20, 2018

   Mooi is dat hè? Dat het dan ook klopt. Ik heb ook niet hoeven wennen, het was meteen goed.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge