Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Dit was mijn 2017 | Hoogte- en dieptepunten

By Posted on 10 No tags 0

Dit jaar is omgevlogen. Echt. Ze zeggen dat hoe ouder je wordt, hoe sneller de tijd gaat. Dat klopt wel. Vroeger leek alles langzamer te gaan; eindeloze zomervakanties, school waar geen eind aan leek te komen.. Hoe anders is dat nu? Je knippert met je ogen en de vakantie waar je zo naar uitkeek is alweer voorbij. Zo voelt dat nu voor mij althans.

Het leek mij mooi om eens terug te blikken naar dit jaar. Er waren een tweetal dieptepunten maar gelukkig voeren de hoogtepunten de boventoon.

Hoogepunten

About him and her werd geboren

In maart durfde ik de stap te zetten; beginnen met bloggen. Ik vond het eng, spannend maar bovenal keek ik er ontzettend naar uit. Mijn gedachtes, hersenspinsels en verhalen in woorden omzetten in mijn eigen blog. Iets wat ik al langer wilde, maar niet zo goed durfde. Door een dieptepunt ben ik tot een definitief besluit gekomen om het te doen. Niet alleen maar dromen, maar ook gewoon eens doen.

Denemarken

Onze eerste vakantie met ons drieën was in Denemarken. Het was er niet heel warm, zoals een zomervakantie zou ‘horen’ maar het was echt een van de meest mooie vakanties die ik heb gehad. Eigenlijk hadden we naar Italië ‘gemoeten’. Want dan hebben we altijd tegen elkaar gezegd; als we een peutertje hebben gaan we naar het Gardameer waar we eerder verbleven. Maar soms komt er iets anders op je pad. Denemarken – besloten wij – is wel iets heel anders dan wat we in gedachten hadden. Maar spijt hebben wij allerminst gehad. Het was fantastisch.

Zwanger!

Bij thuiskomst, vanuit Denemarken, bleek ik zwanger. Het verklaarde in elk geval mijn sloomheid in Denemarken. Wat was ik toen soms ontzettend moe. Inmiddels ben ik bijna 32 weken zwanger en alles gaat zoals het boekje. Ons tweede zoontje groeit zoals het hoort, beweegt ontzettend veel en alle controles zijn tot zover goed. Het is wat mij betreft ook mijn meest bijzondere hoogtepunt voor dit jaar. Dat ik dit nog eens mee mag maken, het is en blijft zo bijzonder.

Verhuisd

Eindelijk is het gelukt; we hebben een groter huis kunnen kopen. Wij zijn er al eens eerder mee bezig geweest, maar elke keer liep het op niets uit. Dit jaar hebben wij ons huis verkocht, nieuw huis gekocht, verbouwd tot in den treuren, acht weken bij mijn schoonouders gewoond en uiteindelijk, na maanden van spanning en stress, verhuisd! Af is het nog lang niet. Maar het belangrijkste is af. We zullen nog jaaaaaren bezig zijn, maar echt, wat zijn wij gelukkig dat het allemaal is gelukt!

Dieptepunt

Owen naar het ziekenhuis

Twee keer dit jaar (eerste keer, tweede keer. Twee keer dat Owen naar het ziekenhuis is vervoerd met een ambulance. Wat een nachtmerrie. Ik vergeet nooit meer hoe machteloos je je kunt voelen als moeder. Even dat moment dat je denkt dat je kind doodgaat. Afschuwelijk. Gelukkig, maar dan ook echt GELUKKIG is alles met een sisser afgelopen en loopt hij rond alsof er niks is gebeurd. Ik hoop zo hard dat dit niet meer gebeurt. Dit was absoluut een dieptepunt van dit jaar.

Op naar een nieuw jaar

Voor volgend jaar heb ik geen echte voornemens. Wel heb ik een bepaalde hoop; dat alles goed blijft gaan met de zwangerschap, dat we een gezonde zoon mogen krijgen, dat Owen niet meer naar ziekenhuis hoeft, dat iedereen die gezond is gezond blijft, dat die ene persoon die slecht nieuws heeft gekregen omtrent haar gezondheid alsnog goed nieuws mag krijgen volgend jaar en helemaal beter mag worden. Al zal het geen gemakkelijke weg worden.

En voor jullie ook alvast een fantastisch 2018. Dat al jullie dromen uit mogen komen

10 Responses
 • Saskia
  januari 8, 2018

  Mooi om te lezen! Ik wens jullie een liefdevol en gelukkig 2018. Mag nog wel toch de 8ste 😉

  • Michelle
   januari 9, 2018

   Dankjewel, jullie ook uiteraard! En ik vind dat dat zeker kan 😉

 • Cynthia
  december 31, 2017

  Ups en downs, ze horen bij het leven. Maar grofweg het meeste komt goed gelukkig. Ik wens jou een mooie jaarwisseling en een gezond 2028, met een wolk van een baby!! Liefs Xx
  Cynthia onlangs geplaatst…Aandacht gevraagd voor een vreselijke gebeurtenisMy Profile

  • Michelle
   december 31, 2017

   Ze horen er inderdaad bij. Zonder downs ook geen ups immers 😉 En dankjewel! Voor jou uiteraard ook een mooi 2018! X

 • Kreanimo
  december 31, 2017

  Fijn dat je de stap hebt durven wagen om te bloggen!

  Een fijn en gezond 2018 hoor!

  • Michelle
   december 31, 2017

   Dankjewel! En jij ook natuurlijk!

 • Irene
  december 29, 2017

  Wat een mooie hoogtepunten! Fijn om te lezen 🙂 Ik wens je een even mooi 2018 toe, minus het dieptepunt!
  Irene onlangs geplaatst…Geluisterd | Het meisje in de treinMy Profile

  • Michelle
   december 29, 2017

   Dankjewel Irene!

 • Shirley
  december 29, 2017

  Wat een mooie wens. Gezondheid is zo belangrijk. Gelukkig loopt Owen nu rond alsof er niets aan de hand is. Hopelijk hoef je dat niet meer mee te maken. Ik wens jullie een mooi en gezond 2018.
  Shirley onlangs geplaatst…De verhalen achter mijn meest gelikete Instagramfoto’sMy Profile

  • Michelle
   december 29, 2017

   Dat blijkt helaas soms maar weer. Je staat er gewoonlijk niet zo bij stil tot het je overkomt. En dankjewel 🙂

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge