Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Wat te doen tijdens zwangerschapsverlof?

Nog een paar maanden werken en dan heb ik zwangerschapsverlof. En ja, ik kijk er echt naar uit. Hoewel ik dan natuurlijk wel de zorg van Owen heb, is er wel een plan om misschien elke week Owen een dagje of half dagje weg te brengen zodat ik écht even tijd voor mezelf heb.

Ik stop vijf weken voor de uitgerekende datum met werken. Dit geeft natuurlijk geen garantie dat ik ook daadwerkelijk vijf weken vrij heb tot de bevalling, maar ervanuitgaande dat alles goed gaat en baby op tijd komt (niet te vroeg, niet te laat) heb ik dus aardig wat weken om iets voor mezelf te doen. Voor mezelf heb ik een overzicht gemaakt met wat ik dan wil gaan doen. Vervelen is geen optie namelijk!

 

Fotograferen

In mei 2015 hebben Richard en ik een mooie Nikon camera gekocht. In datzelfde jaar hebben wij ook samen een eendaagse fotografiecursus gedaan om kennis te maken met de verschillende mogelijkheden van de camera en hoe ermee om te gaan. Ontzettende leuke cursus, maar als je er daarna niets mee doet, vergeet je het zo snel. Inmiddels zijn wij twee jaar verder en heb ik mij nauwelijks in de camera verdiept. Zonde! De wil is er zeker, maar het heeft geen prioriteit gehad de laatste maanden (of jaren eigenlijk). Omdat ik tijdens mijn verlof meer tijd heb, zie ik het als een uitgelezen kans om me te verdiepen in de camera.

 

Fotoalbum maken

Wat heb ik ontzettend veel foto’s van Owen (veelal met mijn mobiel gemaakt, die eigenlijk ook best heel goed gelukt zijn). Maar de foto’s staan allemaal op mijn mobiel of op de laptop. Ook weer zo zonde! Het wordt dus echt eens tijd om de foto’s uit te printen en in te plakken in een fotoboek.

 

Wandelen, naar het bos of strand

Dit is iets wat ik nu eigenlijk al meer wil doen, maar ik zou veel vaker naar het bos willen of naar het strand. Gewoon om te wandelen, uit te waaien en te genieten van de omgeving. Dit kan overigens ook perfect met Owen en natuurlijk ook na de bevalling met baby.

 

Meer lezen

Lezen is voor mij zo ontspannend. Ik lees al graag vanaf moment dat ik kan lezen en dat is nooit minder geworden in de loop der jaren. Momenteel lees ik heel wat minder dan voorgaande jaren. vanaf het moment dat Owen er is, heb ik uiteraard minder vrije tijd om te lezen maar is ook mijn rust om te lezen ergens wat verloren gegaan. Zo jammer, want ik vind het nog steeds heel fijn. Ik hoop dat ik tijdens mijn zwangerschapsverlof die rust weer terugvind om úren te kunnen lezen uit een goed boek.

 

Wat deed/doe/of ga jij het liefst doen in je zwangerschapsverlof/vrije tijd?

12 Responses
 • Roelina
  november 8, 2017

  Heerlijk vooruitzicht. Lekker de boel de boel laten. En vooral genieten van je kleine mannetje en gezinnetje nu jullie nog met zn drietjes zijn. Ik ging veel op pad met mijn oudste in mijn verlof.

  • Michelle
   november 8, 2017

   Lijkt mij ook heerlijk! Dan heb je alle tijd voor de eerste, voordat toch een hoop aandacht gaat naar de tweede.

 • Cynthia
  november 6, 2017

  Ik ging ook lekker op de bank zitten om te lezen. Ik had toen nog geen blog, Anders had ik daar wel volop op te vinden zijn geweest. Nog even doorbikkelen voor jou, dan heerlijk genieten!
  Cynthia onlangs geplaatst…Geluk in eenvoud – Even terug naar de basisMy Profile

  • Michelle
   november 7, 2017

   Ja, dat geloof ik! Voor jouw is je blog je alles ongeveer (hihi ;)). Lezen is ook zo fijn. Ik hoop dat ik die rust kan vinden tegen die tijd.

 • Sheila
  november 5, 2017

  Oh ja, 5 weken… :). Ik was er van overtuigd dat mijn 2e (net zoals mijn 1e) precies 3 weken te vroeg zou worden geboren. Dus dacht ik, dan heb ik in ieder geval 2 weken nog zwangerschapsverlof. Maar wist ik veel dat ik 4 weken vantevoren al zou worden opgenomen in het ziekenhuis i.v.m. gebroken vliezen! Dus had ik alsnog maar een weekje. Net zoals bij de eerste keer, toen stopte ik namelijk 4 weken vantevoren. Daar baalde ik best van. Dus… ik heb weinig kunnen doen in die ene week. Maar ik heb het weer goed gemaakt in mijn bevallingsverlof 🙂
  En ik deed heel veel: musea, dierentuinen, pretparken en festivals bezoeken en veel op vakantie gaan 🙂

  Ik gun je een goede bevalling straks en een heel fijn verlof!
  Sheila onlangs geplaatst…Tweetalig opvoeden: 3 jaar laterMy Profile

  • Michelle
   november 6, 2017

   Ja, ik heb het toen gelezen op je blog! Balen inderdaad maar zoiets weet je gewoon niet van tevoren. Wel fijn dat je alsnog een lekker verlofperiode had daarna!

 • Saskia
  november 4, 2017

  Geniet van je verlof!
  Saskia onlangs geplaatst…Achter de schermen | Hoe werkt zo’n VVE peuterspeelzaal dag nou eigenlijk?My Profile

  • Michelle
   november 5, 2017

   Dankjewel alvast!

 • Evelyne
  november 3, 2017

  Een fijn verlof gewenst. En veel succes met het fotograferen. Je kan altijd een kijkje nemen op onze blog, daar staan wel enkele nuttige tips op 😉

  • Michelle
   november 4, 2017

   Dankjewel alvast! En ga ik zeker doen, je maakt prachtige foto’s!

 • Nesrin
  oktober 28, 2017

  Heel veel plezier tijdens je verlof. Ik hoop dat je lekker geniet en heerlijk uitgerust bent voor de bevalling.

  • Michelle
   oktober 29, 2017

   Dankjewel Nesrin!

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge