Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Focus

By Posted on 14 No tags 0

Naar aanleiding van een blogbericht van Evelyne ben ik eens gaan nadenken waar mijn focus ligt. En dat is een lastige, want waar ligt mijn focus eigenlijk? Ik heb zoveel ideeën en wil zoveel doen, maar het komt er niet van. En dat frustreert soms wel.

 

Wat wil ik dan?

Ik wil werken, een goede en relaxte moeder zijn voor Owen, een opgeruimd en schoon huishouden hebben, afspreken met vrienden, gezond koken en gevarieerd eten, fotograferen, nascholingen volgen, schrijven, sporten/bewegen, lezen, met het interieur bezig zijn tot ik echt tevreden ben met ons huisje, leuke dingen ondernemen met Richard en/of ons gezin… Ik wil het allemaal en het liefst tegelijk. Maar, dat kan niet. Ik heb daar de rust niet voor. En bepaalde zaken hebben prioriteit, die gaan altijd voor.

Wat doe ik fout?

Nou ja, echt fout doe ik het niet. Maar ik wil het wel anders doen. Als Owen slaapt, en ik dus even tijd heb voor mezelf, weet ik niet waar ik moet beginnen. Eigenlijk wil ik dan juist álles doen; lezen, schrijven, een cursus maken, oefenen met mijn fototoestel.. Maar daar is de tijd veel te kort voor. Uiteindelijk probeer ik één van die dingen maar kan ik mij niet concentreren omdat ik eigenlijk ook nog andere dingetjes moet en/of wil doen en dat dan gedeeltelijk oppak tot ik weer iets anders moet en/of wil doen. En voor ik het weet wordt Owen wakker en heb ik dus geen tijd meer om dat te doen wat ik zo graag wilde doen. Frustrerend. Heel frustrerend. 

Hoe nu?

Het plan is om lijstjes te maken. Ik heb een leuk notitieblok gekocht bij de Lidl en wil daarin alle hersenspinsels opschrijven. En deze dus afvinken wanneer ik het heb kunnen doen. Vandaag wilde ik – heel gemotiveerd – in mijn notitieblok schrijven waarna ik er achterkwam dat er geen lijntjes in zaten maar blokjes, net als in een rekenschrift. Daar ging direct mijn motivatie. Met die ieniemienie blokjes kan ik geen fijn overzicht schrijven. 

Ik ben geen perfectionist. Dacht ik althans. Maar ik geloof dat ik dat met bepaalde dingen wel heel erg heb. Zo wil ik een perfecte winterjas voor Owen vinden (inmiddels gevonden!), heb ik precies in mijn hoofd hoe de inrichting van ons nieuwe huis moet worden, daar mag eigenlijk niet van afgeweken worden en ben ik nog steeds niet tevreden over mijn blog. De naam vind ik niet je van het, de layout is het net niet en ook een logo wil niet echt lukken zoals ik het wil. 

Oftewel; ik wil veel maar het gaat niet allemaal en zeker niet tegelijk. Daarnaast merk ik dat ik ook echt mijn rust nodig heb. Zeker na een dag werken of een andere wat drukkere dag, ben ik gewoon uitgeschakeld en kan ik ook gewoon niks meer. Niet veel meer dan bankhangen en wat televisiekijken althans. 

Misschien moet ik mij er gewoon even bij neerleggen en alles oppakken zodra ik meer rust heb. En een nieuw notitieblok heb. 

14 Responses
 • Roelina
  november 8, 2017

  Zo herkenbaar, ik heb het ook. Loslaten is echt het toverwoord. Je overgeven aan dat het even niet lukt maar ook niet hoeft. Want van wie moet je eigenlijk al die dingen, niemand toch? Ja van jezelf, dus wat maakt het uit als je er wat rustiger aan over en mee doet?

  • Michelle
   november 8, 2017

   Juist dat loslaten is soms zo moeilijk! Vandaag is het gelukt; ik moest en zou dweilen, maar heb het niet gedaan. Ik heb lekker een serie gekeken en da let voelde zo goed haha!

 • Paricia
  november 7, 2017

  Heel herkenbaar hoor. Ik doe ook altijd het liefste alles tegelijk. Maar als je ook nog een baan hebt gaat dat nou eenmaal niet. Ik zou een prioriteiten lijstje maken. Wat wil je als eerste naast je baan gedaan hebben en krijg je tegelijk positieve energie van. Werkte bij mij super goed toen ik nog werkte. Ik heb nu dan meer tijd dus dat is makkelijker indelen.
  Paricia onlangs geplaatst…Emoties laten zien in het bijzijn van je kindMy Profile

  • Michelle
   november 7, 2017

   Ook een erg goed idee; eerst prioriteiten én waar je energie van krijgt (die is soms ver te zoeken haha). Dankjewel voor de tip!

 • Saskia
  november 7, 2017

  De onrust is er bij mij ook weer de laatste weken, door drukte op werk. Ik probeer mijn focus te leggen op de weekenden en vrije avonden: zoveel mogelijk offline en heerlijk genieten. Helpt zeker wel wat!
  Saskia onlangs geplaatst…De enige echte NETFLIX tagMy Profile

  • Michelle
   november 7, 2017

   Ook een erg goed idee! En fijn dat het helpt!

 • jeanine
  november 7, 2017

  Voor mij ook heel herkenbaar. Ik heb persoonlijk heel veel aan lijstjes.(wel een grote met heel veel lijntjes) Schept wat orde in de chaos in mijn hoofd. Hopelijk gaat het helpen.

  • Michelle
   november 7, 2017

   Wat fijn dat het zo herkenbaar is! En ik ga de lijstjes zeker maken. Eens zien of het helpt, maar ik denk dat het wel een eind goed komt 🙂

 • Cynthia
  november 6, 2017

  Die onrust herken ik wel! Eens komt het goed, stap voor stap. Maar dan komt ongeduld ook vaak nog om de hoek schuilen..
  Cynthia onlangs geplaatst…Geluk in eenvoud – Even terug naar de basisMy Profile

  • Michelle
   november 7, 2017

   Wat fijn, zoveel herkenning! En eens komt het goed, dat geloof ik zeker 🙂

 • Maaike
  november 6, 2017

  Heel herkenbaar! Je wilt veel doen en soms kom je dan juist tot niks. Lijstjes helpen vaak wel bij mij. En, ik maak de lijstjes niet te lang. Want dan blijf je het gevoel houden van dat je niet weet waar je moet beginnen.
  Maaike onlangs geplaatst…Wintertijd – Zijn we er al aan gewend?My Profile

  • Michelle
   november 6, 2017

   Fijn dat het zo herkenbaar is! En bedankt voor de tip, dat is wel een goeie inderdaad!

 • Shirley
  november 5, 2017

  Soms is goed genoeg ook goed genoeg. Niet altijd makkelijk, maar wel heel fijn als je het soms een beetje kunt loslaten. Zeg ik nu heel leuk, maar het lukt me ook maar soms om ernaar te handelen, haha. Hopelijk helpt het notitieblok je om dingen op een rij te zetten.
  Shirley onlangs geplaatst…De pil doorslikken: nooit een stopweekMy Profile

  • Michelle
   november 6, 2017

   Fijn dat er herkenning is 😉 En we zullen zien of het wat gaat helpen!

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge