Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ik ga op vakantie en neem mee? Geen portemonnee

Het plan was om rond drie uur in de nacht te vertrekken met de auto richting Denemarken. De rit is zo’n duizend kilometer die wij in één keer wilden afleggen. En met een bijna-peuter is het wel zo fijn dat hij gedurende de reis veel slaapt, zowel voor Owen als voor ons.

De avond ervoor doe ik Owen in bad. Rond half zeven staat Richard onder aan de trap en zegt dat hij zijn portemonnee nergens kan vinden. Op dat moment ben ik nog vrij rustig en geloof dat hij de portemonnee wel gaat vinden. Dat ding ligt vast ergens op een plek waar Richard nog niet heeft gezocht.

Als Owen uit bad is en aangekleed en wel loop ik naar beneden en help mee met zoeken. Niks. Noppes. Nada. Alle tassen die zijn ingepakt haal ik overhoop. Maar nergens een portemonnee te vinden. Shit. Ik kijk na Richard ook de auto even na. Niks.

Even later zegt Richard dat hij de portemonnee voor het laatst die avond ervoor in handen in gehad, na het tanken. En omdat hij een keer eerder zijn portemonnee op het dak van de auto heeft laten liggen ben ik er van overtuigd dat dat nu weer het geval is. Het zal toch niet echt? Ik word wat bozig. ‘Hoe kan je nou je portemonnee verliezen een dag voor we weg willen?’

Al zijn pasjes zitten erin; identiteitskaart, pinpas, rijbewijs en geld. Dit keer meer geld dan normaal. Dan word ik boos. Echt heel boos. Op Richard en op diegeen die zijn portemonnee mee heeft genomen en mogelijk het geld aan het uitgeven is. Bah.

Ik zet een bericht op mijn facebookpagina met de vraag of iemand een portemonnee heeft gevonden. Het bericht wordt gedeeld. Wie weet. Richard is ondertussen naar het tankstation gereden en gaat al lopend de route af met mijn schoonouders.

Thuis ga ik nog eens alles na en zoek overal, ook op de meest onlogische plekken waar je een portemonnee kan stoppen zoek ik: in de wasmand, in de wc, onder de bank, tussen Owens speelgoed. Niks, niks, niks. Richard komt even later thuis met niks en gaat bellen met de reisorganisator. Want wat is wijsheid? Een nooddocument regelen? Of toch zonder identiteitskaart reizen? Ik ben in staat om het risico te nemen en zonder identiteitskaart te reizen wat natuurlijk best een dom idee is. De reisorganisator adviseert uiteraard om dat niet te doen. Je kan dan namelijk gezien worden als een illegale. Logisch natuurlijk. We zoeken wat informatie op over het aanvragen van een noodpaspoort, maar dat blijkt nog niet zo gemakkelijk. Op dat moment heb ik zoiets van: laat maar.

Mijn moeder belt en zegt dat Richard echt alle pinpassen moet blokkeren. Je weet het maar nooit. Ik heb op dat moment zoiets van: Richard zoekt het maar lekker uit. Ik ben in tranen. Ik wil weg, naar Denemarken!

Richard loopt ineens weg, naar buiten terwijl ik wat op mijn telefoon zit te spelen en al zit te bedenken hoe dat straks op mijn werk gaat, na mijn vakantie. ‘Ha, Michelle! Hoe was Denemarken?’ ‘We zijn niet meer gegaan, want Richard is zijn portemonnee verloren met alles erin’.  Bluh, niet leuk. Even later komt Richard terug MET ZIJN PORTEMONNEE! Waar dat ding lag? In de auto waar wij allebei al hadden gezocht! Hoe krijg je het voor elkaar? Geen idee. Wij kunnen dat blijkbaar.

Die nacht zijn wij dus alsnog naar Denemarken vertrokken!

Achteraf is het goed geweest dat we de portemonnee hebben gevonden (sowieso natuurlijk), als Richard zonder identiteitskaart op reis was gegaan hadden we een probleem gehad bij de grens Duitsland-Denemarken; de douane pikte ons eruit om te controleren namelijk. 

 

 

Iedereen heeft wel eens iets stoms meegemaakt zoals dit verhaal; ik ben benieuwd naar jouw verhaal!

10 Responses
 • Johanne
  juni 25, 2017

  Oh, ik zou ook goed pissig zijn! Mijn vriend zou hier ook toe in staat zijn hoor. Zonet nog: we hebben een hele tijd lopen zoeken naar zijn telefoon die hij dacht kwijt te zijn. Op een gegeven moment begon hij te vrezen dat ‘ie misschien toch in de Action had achtergelaten. Nog een keertje kijken, ja hoor, onder de papieren. Die arme jongen was in alle staten, maar ja. Stel je voor dat je je portemonee of telefoon toch echt een keer helemaal kwijt bent.

  • Michelle
   juni 26, 2017

   Gelukkig ook goed afgelopen dus! Maar zijn irritante dingen inderdaad. En of ze ervan leren? Hmm 😉

 • Cynthia
  juni 22, 2017

  Poeh, ik trok de deur dicht met mijn sleutels aan de binnenzijde. Nét voor we naar Parijs vertrokken. Paniek alom. Mijn man is ex agent en trapte de deur in.. Jouw verhaal is ook mega spannend.. Gelukkig vonden jullie het!!

  • Michelle
   juni 24, 2017

   Pff, ook spannend ja! Gelukkig is het goed gekomen. Handig zo’n man 😉

 • Irene
  juni 22, 2017

  Haha zo typisch! Ik zou echt al in tranen zijn :p David z’n portemonee ligt ook altijd in z’n auto. Maar vaak denk je ook van “hm ik ga hem maar even ergens anders leggen want…” en dan vergeet je dat je hem ergens anders hebt gelegd.
  Ach eind goed al goed 🙂
  Irene onlangs geplaatst…Het ging / gaat even niet zo goed met me.My Profile

  • Michelle
   juni 22, 2017

   Oh ook zoiets herkenbaars! Haha! Eind goed al goed inderdaad 🙂

 • Evelyne
  juni 22, 2017

  Oef, eind goed al goed, zou ik zo zeggen. Mijn God, ik zou hier ook wel lopen stressen en huilen denk ik.
  Evelyne onlangs geplaatst…Eten en drinken: Yoghurtijs met aardbeismaakMy Profile

  • Michelle
   juni 22, 2017

   Ja vreselijk haha! Kan er nu gelukkig om lachen 😉

 • Sylvia
  juni 21, 2017

  Oh jeetje! Ik zou me ook wezenloos zijn geschrokken en boos worden op mezelf. Ik leg altijd alles de avond voor vertrek uitgestald op de tafel zodat ik het alleen nog maar in mn handtas hoef te schuiven. Gelukkig is het met een sisser afgelopen en konden jullie uiteindelijk toch nog gaan.
  Sylvia onlangs geplaatst…Ergernissen in de supermarkt!My Profile

  • Michelle
   juni 21, 2017

   Ja, ik doe dat ook! Maar mijn vriend niet dus helaas haha. Gelukkig konden we alsnog vertrekken (zijn inmiddels al weer thuis, snik).

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge