Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Liebster award; ontdek de leukste blogs

By Posted on 13 No tags 0

Een paar weken geleden inmiddels ben ik door Maaike genomineerd voor de Liebster Award. Ik had er nog nooit van gehoord en had dus geen idee wat het inhield. Na wat informatie er over gelezen te hebben ben ik erg enthousiast en vind ik het ontzettend tof dat ik ben genomineerd!

Wat is een Liebster Award?

Heel kort en simpel gezegd is het een nominatie omdat je blog als leuk/mooi/interessant wordt bevonden. Toch wel een compliment! Verder is het ook het leren kennen van andere blogs omdat er heen en weer wordt gelinkt. En door de vragen die je moet beantwoorden leren de lezers je ook wat beter kennen. Al met al vind ik het een leuk initiatief.

De regels

Er zijn wat regels verbonden aan de nominatie, maar net als Maaike maak ik er een eigen draai aan. Zo begrijp ik dat het vooral gaat om het ontdekken van nieuwe blogs; als in blogs die pas zijn begonnen. Maar ik vind het veel leuker om die blogs te nomineren die ik ook echt heel erg leuk vind en zeer regelmatig volg.

Onderstaande regels heb ik overgenomen van Maaike.

1 Bedank je diegene die jou genomineerd heeft en plaats je een link naar zijn of haar blog

2 Beantwoord je de vragen die door diegene die jou heeft genomineerd zijn gesteld

3 Maak je zelf een lijstje met nieuwe vragen voor de bloggers die jij gaat nomineren

4 Maak je een lijst met blogs die jij nomineert

5 Stel je de blogs die je nomineert van de nominatie op de hoogte

6 Benoem je in je blog de regels zodat de genomineerden weten wat er verwacht wordt

7 Plaats een foto van de award op je blog

Mijn antwoorden

Maaike heeft de genomineerden enkele vragen gesteld die ik bij deze zal beantwoorden.

Welk blogartikel zou je graag nog eens willen herschrijven?

Dat vind ik direct al een heel lastige vraag. Ik heb al mijn blogs eens doorgespit en er is er geen eentje die ik zou willen herschrijven. Wel zijn er een aantal blogpost die ik achteraf misschien liever niet op mijn blog had willen zien verschijnen, gewoon omdat ze niet goed bij mij en mijn blog passen. Als ik er over nadenk is mijn blog vrij serieus. Echt heel lollige dingen staat er niet tussen. Ik schrijf het liefst over mijn zoontje en maatschappelijke kwesties zoals deze en deze en deze. Daarnaast werkt schrijven soms therapeutisch. Klinkt heel wazig, maar soms heb ik zoveel in mijn hoofd zitten. Schrijven helpt dan. Vooral deze post is daar een zeer mooi voorbeeld van. Dit was mijn tweede artikel en dat artikel heeft mij doen ontdekken dat schrijven heel helend kan werken. Terug op de vraag; nee, een post die ik zou willen herschrijven heb ik niet. Liever zou ik deze dan verwijderen, maar dat vind ik ergens dan ook weer zonde.

 

Wat was je mooiste vakantie of reis en waarom?

De reizen die de meeste indruk op mij hebben gemaakt waren New York, Denemarken en de Ardennen. New York was magisch. Het was eigenlijk een heel spontane reis maar het was het meer dan waard. Hoe misselijk ik ook was, ik zou het zo weer overdoen. Wij zijn vlak voor de Kerst daar geweest en dat was gewoon zo gaaf.

Denemarken was ook fantastisch. Het was onze eerste reis met ons zoontje. Achteraf bleek dat ik ook daar zwanger was. Zo bijzonder. Maar dat terzijde; wij zaten aan de kust en het was zo ontzettend mooi. We hebben genoten als gezinnetje.

De Ardennen hebben ook een diepe indruk op mij achtergelaten. Vraag me niet waarom, maar toen ik nog maar een klein meisje was had ik al interesse voor de Tweede Wereldoorlog. En met mijn ouders zijn wij dan ook naar een museum geweest. Verder heeft de Ardennen zo’n mooie natuur. Ik ben er nu drie keer geweest en ik ga absoluut vaker. Mooie is ook dat je er niet ver voor hoeft te rijden.

 

Zou je graag willen verhuizen?

Voorlopig niet. Wij zijn nu zo’n twee maanden geleden verhuisd en zitten hier echt meer dan prima. Ons huis wordt steeds meer droomhuis, dus nee, ik zou niet graag willen verhuizen momenteel.

 

Wat is één van je talenten?

Eerlijk? Ik ben nergens een uitblinker in. Echt niet.

 

Wat was het indrukwekkendste concert dat je bezocht hebt?

Dan ga ik toch voor de Spice Girls. Ik zat in groep vijf en was megafan. Ze traden toentertijd op in het Gelredome in Arnhem en dat was zo magisch. Ik heb gehuild toen ze opkwamen, zo ongelooflijk vond ik het toen.

Verder vond ik Coldplay (Den Haag, Malieveld) en de Red Hot Chili Peppers (Nijmegen Goffertpark) ook wel echt heel tof. En Stromae (Ziggodome, Amsterdam) eigenlijk ook wel.

Mijn vragen aan de volgende blogs

Ik heb een viertal blogs benaderd met de vraag of zij genomineerd wilden worden. Hoewel ik ontzettend veel blogs volg, gun ik hen het ontzettend en verdienen ze wat mij betreft deze nominatie. De vragen zijn als volgt;

 • Wat lees jij het liefst op de blogs die je volgt? (denk aan maatschappelijke kwesties, reisverslagen, fotoverslagen etc)
 • Op welke momenten voel jij je het gelukkigst?
 • Wat is het meest spannende wat je hebt gedaan in je leven?
 • Lees je graag? Zo ja, welk boek moet iedereen gelezen hebben volgens jou? Zo nee, jammer 😉
 • In hoeverre ben je veranderd als je kijkt naar hoe je was tien jaar geleden?

 

Deze vragen zijn voor de volgende personen achter deze blogs;

Johanne

Shirley

Irene

Marloes

 

Ik ben heel benieuwd naar jullie antwoorden!

Ik ben genomineerd voor de Liebster Award. In dit artikel vertel ik wat dat is en wie ik op mijn beurt ga nomineren.

13 Responses
 • Sheila
  januari 14, 2018

  Joh, ik weet zeker dat je jezelf onderschat. Iedereen heeft talenten. Echt waar. Misschien lijken sommige talenten niet indrukwekkend voor je, maar onderschat ze niet. Hoe klein ook. Ik merk dat ik het echt jammer vind als een ander zijn of haar eigen talenten niet (h)erkent. Het hoeft niet altijd groot te zijn. Maar zorgen voor de rust in huis, je kinderen kunnen troosten op een manier wat jij alleen kan, je vriendinnen verrassen met gezellige middagen… het zijn ook allemaal talenten :):
  Sheila onlangs geplaatst…Hoe gehecht ben jij aan je mobiel?My Profile

  • Michelle
   januari 14, 2018

   Als je het zo bekijkt; ja dan kan ik wel wat dingen opnoemen. Ik bekeek het meer vanaf de ‘schoolkant’. In geen een vak blonk ik echt uit bijvoorbeeld. Ja, maatschappijleer, maar dat was dan ook doodsimpel 😉 maar de manier hoe jij het bekijkt is eigenlijk veel mooier. Dankjewel voor de eye opener 🙂

 • Evelyne
  december 15, 2017

  Leuk om zo nieuwe blogs te leren kennen 🙂
  Evelyne onlangs geplaatst…Eten en drinken: Appeltaart om van te smullenMy Profile

  • Michelle
   december 15, 2017

   Zeker leuk! Er kan maar net een leuke blog voor je bij zitten 😉

 • Johanne
  december 13, 2017

  Leeeuk Michelle!! En nogmaals bedankt voor je nominatie :). En je antwoord op de vragen over talenten herken ik haha. Ik heb ook echt het gevoel dat ik nergens écht in uitblink.
  Johanne onlangs geplaatst…13 manieren om je dertiger jaren ten volle te levenMy Profile

  • Michelle
   december 13, 2017

   Graag gedaan! Stom he? Ik heb er echt over nagedacht maar kan echt niets bedenken. Ik ben erg benieuwd naar jouw antwoorden!

 • Irene
  december 12, 2017

  Ieeeeh leuk! Ik heb zin om er mee aan de slag te gaan! En B E D A N K T voor de nominatie! ^^ Lief!
  Irene onlangs geplaatst…Duizend vragen aan jezelf • Deel 65My Profile

  • Michelle
   december 13, 2017

   Graag gedaan! Ben benieuwd naar jouw antwoorden!

 • Maaike
  december 12, 2017

  Ik was al weer even vergeten welke vragen ik had gesteld. Leuke antwoorden heb je gegeven! En leuk om te lezen dat je ook je eigen draai er aan hebt gegeven!
  En oh ja, New York is inderdaad een magische stad!
  Maaike onlangs geplaatst…Macrofotografie in de sneeuw! | Fotograferen in een witte tuinMy Profile

  • Michelle
   december 13, 2017

   Leuk om dat dan weer terug te lezen he, haha 😉 En ja, New York <3

 • Shirley
  december 12, 2017

  Leuk om je op deze manier beter te leren kennen. En wat een eervolle vermelding voor mijn blog. Ik zal binnenkort de vragen beantwoorden.
  Shirley onlangs geplaatst…De leukste kerstmarkten om te bezoeken volgens een kerstmarktbarbaarMy Profile

  • Michelle
   december 13, 2017

   Leuk, ik ben heel benieuwd!

 • Werken, eten, slapen #3 –
  december 31, 2017

  […] van Abouthimandher.nl nomineerde mij deze maand voor een Liebster Award, een award om bloggers beter te leren kennen, en […]

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge