Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Lieve Richard #1

We leerden elkaar kennen tijdens het uitgaan. Ik was bijna achttien jaar. Jij was negentien. Je stond ergens in de drukte en je viel mij op door je krullen. Wat later stonden we buiten te praten en we ontdekten dat we elkaar best leuk vonden. Om een uur of twee werd ik opgehaald. We wisselden telefoonnummers uit, zoenden en ik ging weg.

Thuis kon ik niet slapen door de kriebels in mijn buik. De volgende ochtend kreeg ik een smsje van jou, en kreeg ik nog meer kriebels in mijn buik.

Na een paar dagen vroeg je of ik met jou naar de bioscoop wilde in het weekend. Naar Antwerpen, samen. Vooral mijn moeder vond dat in eerste instantie maar niks. Ze had je nog nooit gezien, wie weet wat voor engerd je was. Uiteindelijk ben je toen die week eerst naar mij gekomen en heb je kennisgemaakt met mijn ouders en broertje. We gingen daarna naar boven en keken een film. The Perfect Storm, ik weet het nog precies.

Dat weekend kwam je me ophalen. We gingen naar Antwerpen. Ik was daar nog nooit naar de bioscoop geweest. Ik vond het best spannend, want het was voor mij mijn eerste afspraakje ooit. Jij was toen al heel lief. Je betaalde de kaartjes, haalde drinken en eten voor ons en ik mocht de film uitkiezen. Het werd United 93. Een waargebeurd verhaal over een vlucht op 9/11 die is overgenomen door terroristen en uiteindelijk is neergestort. Niet erg romantisch, de film was heftig.

En ik vergeet nooit je auto waarmee jij mij kwam ophalen; een rode Alfa Romeo, de auto die je nu niet meer hebt maar wel weer zou willen hebben.

Later gingen we samen voor de eerste keer naar jouw huis. Er was niemand. Je liet een foto zien van je vader die er helaas niet meer is. Ik vroeg hoe hij was overleden. Ik schrok toen je het vertelde en wist niet wat ik moest zeggen.
Even later ontmoette ik je moeder en haar vriend. Ik was zoals altijd als ik nieuwe mensen ontmoet wat stilletjes.

Je bracht me weer naar huis maar ik zou je nog heel veel zien.

 

2 Responses
 • Saskia
  maart 19, 2017

  Leuk he, om op deze manier terug te blikken.. Ik kan mijn eigen ontmoeting met mijn man nog zo voor de geest halen.

  • Michelle
   maart 20, 2017

   Heel leuk om herinneringen weer op te halen 🙂

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge