Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Mijmeren

Soms mijmeren Richard en ik over een ander leven. Gisteren was het prachtig weer en ik vond dat we moesten verhuizen, naar een warm land, want warm weer is zo fijn. Richard zou in Frankrijk willen wonen. Mij leek Curacao wel wat, hoewel ik er nog nooit ben geweest, dus dit gemijmer is al nergens op gebaseerd eigenlijk. Maar Italië zou ook een optie zijn. Daar kan ik wel echt iets mee. Enkele jaren geleden zijn wij daar geweest en hebben we de sfeer mogen proeven van het Gardameer. Ja. We zouden een bed & breakfast beginnen bij het Gardameer. Italië dus. En ik vond dat we ons ook maar moesten opgeven voor het programma ‘ik vertrek’, met alles erop en eraan; de taal niet spreken, op de bonnefooi ernaartoe, een bouwval kopen, problemen met vergunningen, meer geld moeten lenen, tegenslagen tijdens de verbouwing, en om daarna het perfecte Italiaanse leven te leiden en een dikke vinger op te steken naar al die mensen die ons vertrek hebben uitgelachen.

Maar, mijmeren is mijmeren. Er is geen écht plan. We gaan dit niet écht doen. Het blijft bij dromen, mijmeren, nadenken. En ik denk, of eigenlijk weet ik wel zeker, dat onze ouders het niet erg vinden dat wij gewoon in ons oude vertrouwde dorpje blijven. Daarbij, vertoeven we tegenwoordig heerlijk in onze nieuwe achtertuin wanneer het mooi weer is. Weggaan hoeft niet.

9 Responses
 • Saskia
  mei 30, 2018

  Mooi om zulke dromen te hebben en daar lekker over te mijmeren.

 • Roelina
  mei 25, 2018

  Mijmeren is leuk, doen wij ook vaak… maar ik moet altijd weer concluderen dat ik toch écht nergens anders zou willen wonen dan in NL. In vergelijking met andere landen, is het hier wel (tot in de treure, dat wel) goed geregeld.

 • Evelyne
  mei 21, 2018

  Net als julllie heb ik zelf ook al vaak gemijmerd over datzelfde onderwerp. Verhuizen naar een ander land en er een nieuw happy life leiden met een bed&breakfast als werk. Moet toch zalig zijn? In België is er in de zomer zo’n programma op tv. Het heet Met 4 in bed. Dat zijn 4 mensen/koppels die een hele week in elkaars bed&breakfast logeren. Ook in het buitenland. Ik hou van dat programma, vooral als het in het buitenland is. En dan mijmer ik, oh wat zou ik graag.. maar ja.. ik ben alleen en zie dat helemaal niet zitten in mijn eentje. Ik ga ten onder, vrees ik, haha
  Evelyne onlangs geplaatst…Bloggen: Privacyverklaring en DisclaimerMy Profile

 • Mevrouw Marloes
  mei 11, 2018

  Ooooh, ik ben echt gek op Italië! Voor 2015 was ik er nog nooit geweest, en sinds 2015 ben ik al twee keer in Rome en een keer in Pisa, Florence en Bergamo geweest. Ook heb ik een dag een uitstapje gemaakt naar Lucca. Ik wil graag nog een keer naar Florence en het lijkt me heerlijk om bij het Gardameer te zijn!

  Als jullie ooit een B&B daar openen, hou ik mij aanbevolen 😉
  Mevrouw Marloes onlangs geplaatst…Weekendje Antwerpen | Amaaj, The Jane en bierbrouwerij De KoninckMy Profile

  • Michelle
   mei 17, 2018

   Haha, de kans is zeer klein maar ik zal het onthouden ;). Italië is echt zo leuk hè?! Naar al die steden ben ik niet geweest maar wie weet ooit. Het eten alleen al is leuk haha.

 • Sheila
  mei 10, 2018

  Iedereen droomt wel eens ergens over. En dat is ook zo leuk aan wegdromen of mijmeren (dat woord gebruik ik eigenlijk nooit). Dan kan van alles. Of je er nou wel voor gaat of niet, dat doet er niet eens aan toe. Het is daarna ook weer fijn om weer terug op aarde te belanden en te bedenken hoe fijn je het eigenlijk hebt.
  Sheila onlangs geplaatst…8 misvattingen die mensen over mij hebbenMy Profile

  • Michelle
   mei 17, 2018

   Precies, heerlijk! Even in een andere wereld stappen om daarna te bedenken hoe fijn het gewoon zo ook is.

 • Irene
  mei 8, 2018

  Ik droomde er vroeger altijd van om in een fijn warm land te gaan wonen maar ik denk dat dat er nu ook niet meer van zal komen.
  Irene onlangs geplaatst…Deze week #12My Profile

  • Michelle
   mei 9, 2018

   Dromen kan altijd 😉 En verschillende seizoenen heeft ook altijd wel weer iets vind ik.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge