Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

TAG – Bloggers over bloggen

Hier ben ik zo ontzettend benieuwd naar; hoe denken bloggers over bloggen en blogs lezen? Een tag van iemand anders heb ik wel eens ingevuld maar eentje zelf bedacht heb ik nog niet gedaan. Maar omdat ik oprecht nieuwsgierig ben naar de antwoorden op onderstaande vragen, hoop ik dit te weten te komen middels deze vragen. Ik zou het ontzettend leuk vinden als je de tag overneemt en deze invult. En omdat het mij in dit geval echt niet gaat om gelinkt worden, hoef je mijn blog niet te noemen. Wel hoor ik heel graag of je de tag over neemt of over wil gaan nemen.

Wanneer ben je begonnen met bloggen en wat was de aanleiding?

In maart van dit jaar ben ik begonnen. Dus ik blog nog maar zo’n negen maanden. Schrijven heb ik altijd al leuk gevonden maar heb er nooit iets mee gedaan. Verslagen maken bijvoorbeeld vond ik vroeger nooit vervelend om te doen op school. In februari van dit jaar heb ik iets meegemaakt met ons zoontje wat ik nooit zal vergeten en wat – denk ik – de definitieve aanleiding is geweest om te schrijven. Het van mij afschrijven werkt voor mij heel fijn.

Hoe ben je op de naam van je blog gekomen?

Dit vond ik misschien nog wel het lastigste van het opzetten van een blog. Op een bepaald moment heb ik besloten om een blog te maken maar een naam had ik niet meteen. Daar is best een tijd overheen gegaan eer ik de naam had. Uiteindelijk bleven er twee opties over en heb ik lukraak voor About him and her gekozen. En daar heb ik wel even spijt van gehad. Inmiddels niet meer en hoort de naam gewoon bij mijn blog.

Wat voor soort blogposts schrijf je het liefst en welke lees je het liefst bij anderen en welke lees je minder of niet? (Denk aan reviews, persoonlijke posts, plogs, reisverslagen etc).

Het liefst schrijf ik persoonlijke posts, vooral om mijn ei kwijt te kunnen. Ook maatschappelijke kwesties vind ik altijd wel interessant. Daarnaast vind ik het leuk om over mijn zoontje Owen te schrijven. En dit is wat ik ook het liefst lees in andere blogs. Weekoverzichten, plogs, recepten lees ik niet of nauwelijks. Reisverslagen lees ik alleen als de landen/steden mij ook aantrekt. Beauty, fashion etc interesseert mij eigenlijk sowieso niet. Niet in blogs althans πŸ˜‰

Wat vind je het leukste aan bloggen en wat vind je het minst leuke?

Het leukste vind ik uiteraard het schrijven van een blogpost. En fijn is natuurlijk als daar reacties op komen en je ziet dat het is gelezen. Het gaat mij niet om de hoeveelheid maar eerlijk is eerlijk, ik schrijf niet voor niets. Het is mooi als je wordt gelezen. Ook het prutsen aan mijn blog vind ik soms gewoon wel eens fijn. Weer even een ander lettertype of ander kleurtje,

Het minst leuke vind ik toch de foto’s. Op de een of andere manier is dat altijd een dingetje. Het komt er vaak niet van. Vandaar dat ik de laatste tijd regelmatig geen foto’s heb maar alleen een tekst. En eigenlijk vind ik dat wel prima zo.

Heb je wel eens te maken met nare, vervelende reacties naar aanleiding van een blogpost? Zowel op social media als in real life?

Nee, dat heb ik (nog) niet gehad. Heeft er misschien ook mee te maken dat ik niet bepaald actief ben op social media. En mijn blog is ook niet heel groot te noemen. Mijn lezers zijn schaars en komen vrijwel allemaal nog eens terug.

Wat is jouw allereerste blogpost en wat vind je van deze post als je het terugleest?

Mijn allereerste blogpost ging over – jawel – Owen. En ik ben best trots op deze post nu ik hem weer even terug heb gelezen. Dit is hoe ik mijn blog wil vullen. Met mooie posts die later, als Owen wat groter is, bijzonder zijn om terug te lezen. Niet alleen over Owen overigens, maar ook maatschappelijke kwesties en andere meer persoonlijk kwesties welke ik van mij af wil schrijven. Het klinkt heel niet-bescheiden, maar nu al vind ik het soms heel bijzonder om bepaalde posts van mezelf terug te lezen. Sommige dingen vergeet je en dit doet me er dan weer aan herinneren.

Hoe denk je dat je overkomt op je blog? Strookt dat met de werkelijkheid?

Eerlijk gezegd denk ik dat ik op mijn blog iets anders overkom dan dat ik in werkelijkheid ben. Voor mijn gevoel ben ik hier veel opener. In het echte leven ben ik niet zo’n prater. Het hangt er ook een beetje van af wie er voor mij staat, maar schrijven vind ik makkelijker dan praten. Daar schreef ik al eens eerder over. Wat andere aspecten betreft zou ik het eigenlijk niet weten. Dit is misschien een vraag die ik jullie beter kan stellen πŸ˜‰

Heb je wel eens getwijfeld over het plaatsen van een blogpost? Waarom heb je deze uiteindelijk wel/niet geplaatst?

Ja, ik heb enorm getwijfeld over mijn blogpost als iemand niet meer wil leven. Dit omdat het aan de ene kant goed voelde om te plaatsen vanwege vaak de onwetendheid van mensen die er niet mee te maken hebben. Ik hoopte iets los te maken, want het is niet bepaald een luchtig onderwerp. Aan de andere kant vond ik het heel moeilijk omdat het dicht bij mij staat, doordat mijn vriend zijn vader op die manier heeft verloren. Ik was bang voor zijn reactie en heb het daarom hem ook eerst laten lezen voor ik het online zette. Met zweet in mijn handen en een bonkend hart zat ik naast hem terwijl hij het stuk las. Het ontroerde hem en hij vond dat ik het moest plaatsen. Nu ben ik daar blij om en ben ik ook trots op deze post.

Je mag drie blogs noemen die je echt de moeite waard vindt en iedereen zou moeten kennen. Welke drie zijn dat?

Voor mij zijn dat:

 • Be Ineffable. Omdat deze blog helemaal in mijn straatje ligt. Persoonlijk, maatschappelijk, klein beetje mamablogposts maar niet te veel en geen recepten, beauty etc.
 • Shirley Digital. Omdat hier regelmatig hilarische blogposts op verschijnen. Vooral deze blogpost vind ik geweldig. Daarnaast zijn de reisverslagen erg leuk.
 • Etalles. Omdat dit gewoon zo’n mooie blog is. Geen poespas, maar gewoon ontzettend mooi geschreven. Ik word er altijd jaloers van hoe mooi zij schrijft.

Genoeg vragen lijkt mij. Ik ben erg benieuwd en hoop dat de tag hier en daar wordt overgenomen. Nogmaals, het gaat mij niet om gelinkt worden (noem mijn blog gerust niet), ik ben oprecht nieuwsgierig naar deze antwoorden πŸ™‚

En om even terug te komen op hoe ik overkom: hoe kom ik op jullie over? πŸ˜‰

12 Responses
 • Cynthia
  december 22, 2017

  Open inderdaad. Tot op zekere hoogte, want natuurlijk deel je niet alles. Dat doe ik ook niet.
  Cynthia onlangs geplaatst…Tien jaar jonger geschatMy Profile

  • Michelle
   december 29, 2017

   Klopt Cynthia! Fijn om te lezen dat het overeen komt met de werkelijkheid πŸ™‚

 • Sheila
  december 22, 2017

  Aaah…. ik voel me vereerd om te lezen dat je mijn blog benoemt in je top 3! Wow. Maar als ik lees wat jij het liefst leest, pas het inderdaad. Want ik schrijf toch het liefst over maatschappelijke onderwerpen en ben daar ook het beste in. Dus super om te lezen dat het heel erg past bij wat jij het graagst leest. Gecombineerd met mama onderwerpen en inderdaad… geen beauty en recepten dingen. Of artikelen over wat ik heb gekocht. Daar heb ik ook helemaal niets mee!!

  Ik kom hier ook graag. En je weet hoe ik denk over jouw blog waar je over twijfelde. Daarom deelde ik die ook.

  Om antwoord te geven op je vraag: eigenlijk zoals je het omschrijft. Je schrijft vanuit jezelf, maar je bent bescheiden in je artikelen. Ik weet niet zo goed hoe ik het moet omschrijven. Je hebt een mening, maar je bent niet iemand die op zo’n manier blogt dat die sterk naar voren komt (en dat bedoel ik niet negatief, hoor). Daar haal ik uit dat je bloggend makkelijker over iets ‘praat’ dan in real life. En thuis wat rustiger bent. Zo van: het hoeft allemaal niet zo spannend. Ik geniet gewoon lekker met wat ik heb. Snap je wat ik bedoel?
  Sheila onlangs geplaatst…Qut, wat moet je daar nou mee?My Profile

  • Michelle
   december 29, 2017

   Dankjewel voor je uitgebreide antwoord! En wat je zegt klopt helemaal hoor en snap ook wat je bedoelt. Ik ben best snel tevreden, het hoeft allemaal niet zo spannend inderdaad πŸ˜‰

 • Roelina
  december 22, 2017

  Heel leuk die vragen. Ik vind je posts oprecht. Je schrijft ze echt vanuit je hart volgens mij
  Roelina onlangs geplaatst…Zara Capsule Collection AW17/18 voor mini boysMy Profile

  • Michelle
   december 29, 2017

   Dankjewel Roelina! Mooi compliment πŸ™‚

 • Paricia
  december 21, 2017

  Wat leuk om te lezen. Ik vind je naam trouwens heel erg goed! Foto’s is bij mij ook wel een ding inderdaad. Ik heb nog geen materiaal om de mooiste plaatjes te schieten. Dit gaat er wel komen want ik streef wel naar eigen mooi beeldmateriaal. Ik lees je blog in ieder geval graag!
  Paricia onlangs geplaatst…Billendoekjes..? Waar gebruik ik ze niet voor!My Profile

  • Michelle
   december 29, 2017

   Dankjewel! En leuk dat je meer zelf plaatjes wil schieten. Eigen foto’s blijven toch het leukst πŸ™‚

 • Marielle
  december 21, 2017

  Wat leuk om te lezen!

  • Michelle
   december 29, 2017

   Dankjewel! πŸ™‚

 • Shirley
  december 20, 2017

  Leuk om jou en je blog op deze manier beter te leren kennen. Ik vind de foto’s ook het lastigst en minst leuk. Wat een mooi compliment dat je mijn blog de moeite waard vindt, dat maakt me blij. Ik lees jouw artikelen ook graag. Op mij kom je over als lief, rustig, open en eerlijk. Ik denk dat je het belangrijk vindt om een fijne plek hebt om thuis te komen. Een lekker algemene wilde gok, haha. Ben benieuwd of je je erin herkent.
  Shirley onlangs geplaatst…Hoe plant een control freak een reis?My Profile

  • Michelle
   december 29, 2017

   Nou, dat doe je best goed! Ik herken mezelf er wel in πŸ™‚

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge