Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Wat hebben wij gedaan in Denemarken?

Wij zijn acht volle dagen in Denemarken geweest. Dat we niet voor het mooie weer moesten gaan wisten we van tevoren. Het was er ongeveer 18-20 graden met veel wind. Nu vind ik dat niet erg. Ik ben energieker als het niet zo warm is.

We zaten op een park met veel faciliteiten. Ik vond het ideaal. Als het regende of het was wat winderiger en kouder konden we naar een binnenspeeltuin of binnenzwembad. Was het prima weer maar geen zin om weg te gaan? Speeltuin buiten of het strand was op een steenworp afstand. Maar wat hebben we nog meer gedaan? Ik beschrijf de leukste activiteiten.

 

Het strand


Het strand had een groot impact op mij gek genoeg. Het was er heerlijk rustig, lekker ruig door de wind en gewoon een prachtige plek om er wat tijd door te brengen. Owen hebben we zo zien genieten. Steentjes in het water gooien, voetballen, in het zand spelen, springen over de golven om daarna moe en voldaan een middagdutje te doen. Ik voelde me vooral heel vrij. Even verlost van de sleur. Gewoon even niks. Zo fijn!

 

Grenen

Grenen is het meest noordelijke puntje van Denemarken. De Noordzee en de Oostzee komen daar samen wat een heel bijzonder effect geeft. Ze botsen als het ware tegen elkaar en dat is gewoon mooi om te zien. Om er te komen loop je eerst vanaf de parkeerplaats naar boven naar de duinen. Via de duinen loop je via een pad (waar je een bunker tegenkomt) naar het strand waarna je een stukje verder moet lopen om echt op het noordelijkst puntje te komen. Wij hebben de kinderwagen in de auto gelaten, meenemen is bijna niet te doen of je moet een speciale kinderwagen hebben die goed door zand rijdt. Owen heeft dus heel dat stuk meegelopen en af en toe hebben wij hem gedragen. Op de terugweg hebben we even gepicknickt in de duinen.

 

Aalborg zoo

Primeur: Owen is hier voor het eerst naar de dierentuin geweest. Hij vond het maar wat leuk. De dierentuin was voor ons maar een klein uurtje rijden, wat heel fijn was. Het is een kleine dierentuin. Ter vergelijking: Blijdorp is 28 hectare groot, Aalborg zoo 8,5 hectare. Echt heel klein dus. We hebben op het gemakje rondgestruind en bij de zebra’s, giraffen en de struisvogels op het gemak geluncht, maar alsnog konden we hier geen hele dag vertoeven. Geeft niet, de dierentuin was mooi en zeker de moeite waard. We hebben een babyaapje gezien en een babynijlpaard (7 maanden oud), zo schattig! Verder was het niet druk en konden we alles goed zien. De dierentuin is zeer overzichtelijk. Je loopt als het ware in een cirkel met in het midden een speeltuin en een roofvogelshow. De entree vind ik wel prijzig in verhouding met de grootte van de dierentuin. Wij waren ruim vijftig euro kwijt. Helaas hebben wij nauwelijks foto’s in de dierentuin gemaakt. We waren onze camera vergeten en hebben met onze mobieltjes geen fantastische foto’s gemaakt.

 

Kinderboerderij

 

 


De kinderboerderij hoort bij het park en is gratis voor gasten van het park waar wij verbleven. Wel moet je er een stukje voor lopen. Vanaf de receptie is het zo’n anderhalve kilometer, wat dus prima te belopen is. Via een bosrijk pad wandel je zo de kinderboerderij op. Het is echt prachtig. Ook de kinderboerderij is zeker de moeite waard. Alle dieren zijn aanwezig en de kindjes mogen ze aaien. Verder is het een hele mooie omgeving. De boerderij zelf is leuk om te zien. Oranje met geel, wat je in Nederland niet snel zal zien.

 

Bunkermuseum

Het Bunkermuseum in Hirtshals overtrof onze verwachtingen. We zijn er naartoe gereden met een ‘we zien wel’ houding. Maar ook dit uitstapje was absoluut de moeite waard! Het Bunkermuseum was voor ons een kwartiertje rijden. Wanneer je aan komt rijden is het eerste wat je ziet de vuurtoren. Wij zijn eerst het museum buiten gaan bezoeken. De entree is gratis en je loopt zelfstandig door het museum. Er zijn ontzettend veel bunkers te zien. Bij sommige kan je ook naar binnen. Eerlijk, ik vond dat soms best griezelig. Ook hier was nauwelijks iemand en Richard en ik moesten om en om naar binnen omdat de kinderwagen niet de bunkers in kon. De bunkers waren donker en het voelde klein en benauwd aan. Toch heb ik bijna alle bunkers van binnen gezien al was soms even snel spieken en weer weg.
De paden zijn niet handig te bewandelen met een kinderwagen. Je loopt door de duinen en door het zand en de onregelmatige paden loopt het niet heel fijn. Maar het is wel te doen. Als wij het kunnen…

 

 

Ben jij wel eens naar één van de plekjes geweest in Denemarken? Of misschien andere mooie bezienswaardigheden?

14 Responses
 • roelina
  juli 2, 2017

  Wat een mooie foto’s. Ik ben als kind ooit in het noorden van Denemarken geweest. Zou er graag nog eens naar terug gaan. Ik zou vooral graag het midden van Denemarken en de eilanden willen bezoeken. Wellicht volgend jaar. Scandinavie trekt mij enrom.

  • Michelle
   juli 2, 2017

   Scandinavië trekt mij ook enorm! Zou heel graag het Noorderlicht willen zien en IJsland lijkt mij ook prachtig!

 • Maaike
  juni 30, 2017

  Wij zijn twee jaar geleden in Denemarken geweest. Zaten toen in het plaatsje Ho, aan de westkust. Was echt een geweldige vakantie. Prachtig land. Volgens mij zijn wij toen langs het bunkermuseum gereden, maar weet het niet zeker.
  Maaike onlangs geplaatst…Tip: App om vliegtuigen mee te spotten, ook leuk voor thuis!My Profile

  • Michelle
   juli 2, 2017

   Dat plaatsje ken ik niet, maar geloof zeker dat het mooi geweest moet zijn! Bunkermuseum was in Hirtshals. Geloof nog ietsje naar het noorden.

 • Romy
  juni 28, 2017

  Haha, die foto van Owen met de geit is echt leuk geworden! Wat heerlijk om er even tussenuit te zijn geweest en Denemarken klinkt als een heel fijn en mooi land. Zo fijn om even uit te waaien op het strand! Grenen ziet er ook heel mooi uit trouwens. Ik ben zelf alleen ooit in Kopenhagen geweest, maar zou nog weleens terug willen naar Denemarken.
  Romy onlangs geplaatst…5 voordelen van minder op social media zittenMy Profile

  • Michelle
   juni 29, 2017

   Ja grappig hè! En het was zeker heerlijk 🙂 Kopenhagen lijkt mij ook heel gaaf!

 • Cynthia
  juni 28, 2017

  Ik ben er nooit geweest, maar het ziet er echt goed uit. En jullie foto’s zijn geweldig!

  • Michelle
   juni 28, 2017

   Dank je wel Cynthia! 🙂

 • Saskia
  juni 28, 2017

  Wat een prachtige foto’s! Ik wil er zeker nog eens heen, echter is manlief niet zover te krijgen. Het lijkt hem helemaal niks en mij het einde haha.
  Saskia onlangs geplaatst…10x de meest gelezen artikelen van de maand JuniMy Profile

  • Michelle
   juni 28, 2017

   Dank je wel! Maar wat jammer! Het is zo de moeite waard! Je kunt ook alleen of met iemand anders 😉

 • Sandra
  juni 27, 2017

  Dat bunker museum lijkt mij best wel gaaf eigenlijk! Hier in duin hebben we ook bunkers, maar de meesten zijn dichtgemaakt uit veiligheid. Lijkt me best tof om als ik in Denemarken ben daar dan naar toe te gaan nu ik dit zo zie. 🙂 Bijzonder effect geeft het inderdaad op de foto waar de Noordzee en Oostzee samenkomen!
  Sandra onlangs geplaatst…Bali | Ubud: Campuhan Ridge Walk & Subak Juwuk ManisMy Profile

  • Michelle
   juni 28, 2017

   Dat laatste moet je in het echt gezien hebben. In het echt is het veel mooier! Lastig om het net zo mooi op de foto te krijgen 😉 Jammer dat ze zijn dicht gemaakt hier in Nederland, maar veiligheid voorop natuurlijk.

 • Sylvia
  juni 26, 2017

  Wauw prachtige fotos. Geit wilde volgens mij graag een hapje trui proeven😂. Die bunkers lijken me ook wel heel gaaf. Vooral de geschiedeis!
  Sylvia onlangs geplaatst…About last week..#25My Profile

  • Michelle
   juni 28, 2017

   Dank je wel! Heerlijke trui 😉 Bunkers waren inderdaad erg gaaf, dus als ie ooit nog eens naar Denemarken gaat… 😉

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge