Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Weemoed

By Posted on 6 No tags 0

Soms denk ik aan terug aan bepaalde momenten in mijn leven welke ik dan het liefst meteen zou willen herbeleven.

Met weemoed denk ik terug aan de middelbareschoolperiode. Als ik een periode zou mogen herbeleven, dan is dat deze. Hier heb ik een schaars maar heel leuk vriendinnengroepje aan overgehouden. In deze periode werd ik voor het eerst écht verliefd, beleefde ik mijn eerste kus, ging ik uit, had ik samen met een vriendin een ‘internetdate’ met een tweeling en hadden we vooral vreselijk veel lol in de klas. Zoveel eerste keren en bijzondere momenten. Als ik het op zou moeten schrijven, zou het een boek kunnen worden. Met regelmaat denk ik terug aan die momenten en halen we herinneringen op als ik met deze vriendinnen samen ben. Het blijft leuk en ik koester dat.

Met weemoed denk ik terug aan mijn zwangerschappen. Sommige mensen vinden het de hel, ik vond het fantastisch. Ik voel me zo rijk dat ik het heb mogen meemaken. De eerste positieve test, het vertellen aan iedereen, de groeiende buik en het getrappel in mijn buik, wat ben ik blij dat ik dit heb mogen meemaken. Wanneer ik nu een zwangere zie of foto’s waar ik op sta met een dikke buik, dan mis ik het. Niet dat ik er een traantje om laat, maar het idee dat dit het was, ik het nooit meer mee zal maken, doet mij toch wel iets. Al zou ik het eigenlijk ook niet meer willen. Het is min of meer een afgesloten periode, met af en toe een gedachte terug naar deze periode.

Weemoed dus. Er zijn nog veel meer mooie en bijzondere momenten geweest in mijn leven, uiteraard. Maar deze momenten beleef ik vaak nog opnieuw in mijn gedachten. ♡

6 Responses
 • Irene
  april 15, 2018

  Mooie herinneringen! <3 Ik kan soms ook met zo'n gevoel terugdenken aan bepaalde periodes en hoe simpel alles toen was.
  Irene onlangs geplaatst…Gelezen.My Profile

  • Michelle
   april 16, 2018

   Fijn hè?! Soms zijn de simpelste dingen juist bijzonder, blijkt dan achteraf 🙂

 • Sheila
  april 15, 2018

  Dat van de zwangerschap herken ik absoluut. Oh, wat was dat fijn!! Ik heb hele gemakkelijke zwangerschappen gehad en kon er dus ook intens van genieten. Je voelt je zo anders op dat moment. En mensen zijn ineens ook gewoon aardiger naar je toe. Heel bijzonder. Het gaat niet meer gebeuren, het is inderdaad een afgesloten periode. Maar wat was het prachtig om mee me te mogen maken en af en toe mis ik het heus wel.
  Sheila onlangs geplaatst…Favorieten: 10 x Amerikaanse guilty pleasuresMy Profile

  • Michelle
   april 16, 2018

   Heerlijk hè?! En inderdaad, mensen zijn net even iets liever voor je, meer aanspraak ook. Heel leuk! Mooi om naar terug te kijken 🙂

 • Mevrouw Marloes
  april 13, 2018

  Wat een mooie herinneringen! Erg leuk om te lezen 🙂
  Mevrouw Marloes onlangs geplaatst…Shoplog | Mango, Hunkemöller, Happy Socks, H&M, Perry Sport en BlokkerMy Profile

  • Michelle
   april 15, 2018

   Dankjewel Marloes ☺️

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge