Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ze is pittig en het komt goed

By Posted on 14 No tags 0

Ze is pittig. En vroeger wat driftig. Maar naarmate zij steeds wat ouder wordt zakt de drift naar de achtergrond. Maar pit heeft ze dus nog wel. Ze neemt absoluut geen blad voor de mond en zegt waar het op staat. Dat maakt haar dan ook direct weer eerlijk. Heel eerlijk.

Toen  ik haar net kende was dat voor mij wel even wennen. Want hoewel ik ook eerlijk ben, was ik toentertijd absoluut niet pittig (nu nog niet overigens). En driftig ook niet. Ik was stil, zij niet. Dat vermoeilijkte onze relatie niet per se, het botste ook niet – want hoewel zij soms moeilijk was (sorry ;)), was ik juist weer heel makkelijk – maar heel close waren we ook niet. Geeft niet. We konden in elk geval altijd door één deur wat toch wel fijn is als je de schoondochter bent van je schoonmoeder. Zeker voor Richard wel zo fijn, want anders zou hij er toch tussenin staan.

Inmiddels kennen we elkaar al ruim elf jaar. Het verlegen zijn is weg, ik klets gewoon met haar en ben niet meer zo stil als vroeger. Zij daarentegen is ook veranderd. Ze is zachter geworden, minder driftig maar nog steeds wel pittig én energiek. We hebben acht weken bij hen gewoond toen wij ons huis hadden verkocht en ons nieuwe huis aan het verbouwen waren. Waar ik eerst dacht dat twee weken meer dan genoeg zou zijn, want we zouden gek worden van elkaar dacht ik, ging het eigenlijk heel goed. Richard was veel weg – werken of klussen – en ’s avonds lag ik voor pampus op de bank. Met haar, een slecht (vond ik meestal) programma te kijken. En dat was eigenlijk best heel gezellig. Die twee weken werden er uiteindelijk acht en dat voelde eigenlijk lang niet zo slecht als dat ik van tevoren had gedacht.

 

Die vervloekte bus

Een paar weken geleden was het tijd voor het bevolkingsonderzoek. En hoewel veel vrouwen (van horen zeggen) de bus vervloeken, is het maar goed dat het er is. Ook zij moest er aan geloven. Een aantal dagen later werd ze gebeld door de huisarts, of ze langs wilde komen. En of ze ook iemand mee wilde nemen, haar man bijvoorbeeld. Ja, dan weet je het eigenlijk al.

Er was iets te zien. En zodoende werd ze doorverwezen naar het ziekenhuis, voor verder onderzoek. Er zou een biopt plaatsvinden. Er was sprake van waarschijnlijk vergruizing, maar als het gaat samenklonteren, wordt het kanker. Dit. Was. Schrikken. Omdat zij haar baarmoeder ook al moet missen door een voorstadium van kanker. En omdat haar moeder ook te maken heeft gehad met kanker.

Afgelopen donderdag zou zij de uitslag krijgen van de kweek van de biopt. Om kwart voor elf moest zij in het ziekenhuis aanwezig zijn. Ze zou direct nadat ze uitslag had gekregen ons appen. Ik was op mijn werk. Toen het twaalf uur werd had ik nog geen bericht ontvangen en wist ik eigenlijk de uitslag nog voor ze uiteindelijk dan toch appte: het was mis. Ze heeft borstkanker.

Een lichtpunt: het is beginnend borstkanker. Ze zijn er ontzettend vroeg bij. Dat is ergens wel een opluchting na zoveel slecht nieuws. Maar toch is het zwaar. Natuurlijk! Om het in haar woorden te beschrijven; ze voelt zich een wrak. En emotioneel. Logisch! Ze is er heel open over. En dat is misschien wel goed. Goed voor haar in elk geval. Ik kan het niet voor iedereen beoordelen natuurlijk, maar zij moet het uiten. Ze vertelt er dan ook openlijk over. Dat lucht haar waarschijnlijk wat op. Daarnaast is ze ontzettend blij met alle lieve berichtjes die ze krijgt. En die krijg je alleen als je er open over bent.

Zoals ik eerder al schreef; ze is pittig. En energiek. Ingrediënten die mooi van pas komen in deze rollercoaster. Ze gaat een zware tijd tegemoet. Maar ik weet zeker dat het allemaal goed gaat komen. Er zijn nog zoveel mooie dingen voor haar in de toekomst; een tweede kleinzoon bijvoorbeeld, de naam eindelijk te horen krijgen en hem zien opgroeien, zijn grote broer Owen op zien groeien tot een grote sterkte jongen, misschien ooit nog eens een mooie reis maken en gewoon kunnen genieten van al het moois wat de wereld te bieden heeft.

Ik ben dan wel geen dokter, maar het gaat goedkomen. Het moet goedkomen.

 

14 Responses
 • Evelyne
  januari 5, 2018

  Heel veel sterkte in deze moeilijke en zware periode! Wees er vooral voor haar, ze zal jullie nodig hebben!
  Evelyne onlangs geplaatst…Help, mijn kind verjaart op een feestdag!My Profile

  • Michelle
   januari 5, 2018

   Dankjewel Evelyne! En dat zullen we zeker doen 🙂

 • Nesrin
  januari 3, 2018

  Oh wat erg. Heel veel sterkte en ik hoop dat alles goed gaat komen. Gelukkig is ze er vroeg bij!
  Nesrin onlangs geplaatst…Mijn blog in 2017: cijfers, bezoekers en best bezochte artikelenMy Profile

  • Michelle
   januari 4, 2018

   Dankjewel Nesrin!

 • Roelina
  januari 3, 2018

  Och, wat vreselijk. Gelukkig dat ze er vroeg bij zijn… iets anders kan ik niet zeggen. Heel veel sterkte!
  Roelina onlangs geplaatst…Dino fans opgelet: Winter Dinoland is geopend!My Profile

  • Michelle
   januari 4, 2018

   Dankjewel Roelina!

 • Shirley
  januari 1, 2018

  Wat een ontroerende woorden. Veel sterkte de komende tijd.
  Shirley onlangs geplaatst…Werken, eten, slapen #3My Profile

  • Michelle
   januari 1, 2018

   Dankjewel Shirley!

 • Karin
  december 31, 2017

  Het gaat goed komen echt heb teveel lieve mensen om mee heen…Sanen staan we sterk…!!!Xxx

  • Michelle
   december 31, 2017

   Absoluut! X

 • Maaike
  december 31, 2017

  Och jee, brok in mijn keel. Blijft belangrijk om naar die bus te gaan. Een paar maanden geleden ben ik 35 geworden en heb een oproep liggen. Ik ga dat nu dus ook echt doen. Ik wens jullie heel veel sterkte toe. Het moet inderdaad goed komen!
  Maaike onlangs geplaatst…Jaaroverzicht! ~ Cijfers en persoonlijkMy Profile

  • Michelle
   december 31, 2017

   Dankjewel! En verstandig om inderdaad te gaan, je weet het nooit helaas. Maar we gaan ervan uit dat er niks aan de hand is met je en je 2018 gezond doorstaat 🙂

 • Cynthia
  december 31, 2017

  Och jeetje. Wat erg.. Maar blijf positief inderdaad. Onlangs heb ik een succesverhaal aan den lijve ondervonden bij iemand heel dichtbij me!! Kus. X
  Cynthia onlangs geplaatst…Aandacht gevraagd voor een vreselijke gebeurtenisMy Profile

  • Michelle
   december 31, 2017

   Dat is mooi! Het is afwachten hoe het nog allemaal gaat lopen, maar het ziet er volgens mij best positief uit 🙂 x

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge